Boligpriser:

Stor spenning:
- Den første testen

Det er ventet at boligprisene vil falle neste år. En økning i antallet usolgte boliger, gjør at eiendomsmeklere er spent på hva som vil skje allerede i årets første måned. - Det kan bli den første testen.

VENTER FALL: Det er ventet at boligprisene i Bergen, Oslo og flere norske byer vil fortsette å falle til neste år. Foto: Shad Madian / Dagbladet
VENTER FALL: Det er ventet at boligprisene i Bergen, Oslo og flere norske byer vil fortsette å falle til neste år. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Børsen): Boligmarkedet i Norge har de siste månedene vært preget av en større usikkerhet.

I Bergen falt boligprisene med 4,2 prosent i november, og Eiendom Norge venter at prisene vil fortsette å falle til neste år.

Børsen har tidligere omtalt hvordan eiendomsbransjen opplever en litt mer avventende stemning i markedet, og at flere velger å leie ut boligene sine da de sliter med å få solgt de til ønsket pris.

Økende antall usolgte boliger

Den store usikkerheten i høst er også synlig i antallet usolgte boliger.

Eiendomsstatistikk viser at antallet usolgte boliger i Bergen har økt kraftig fra juli og utover høsten. I oktober og november lå det jevnt over rundt 530 usolgte boliger på markedet. I 2021 lå dette på under 400.

Den samme tendensen er tydelig også i Oslo. Mens antallet usolgte boliger i pandemiårene sank betydelig fra september til desember, er trenden helt motsatt i 2022.

I Oslo ligger dessuten nivået på usolgte boliger i midten av desember også over tall fra 2018 og 2019. I midten av desember i år var det rundt 1500 usolgte boliger i hovedstaden. Det er nesten 500 flere enn på samme tid i 2019, og tusen flere enn i 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer