Boligpriser:

Stor spenning:
- Den første testen

Det er ventet at boligprisene vil falle neste år. En økning i antallet usolgte boliger, gjør at eiendomsmeklere er spent på hva som vil skje allerede i årets første måned. - Det kan bli den første testen.

VENTER FALL: Det er ventet at boligprisene i Bergen, Oslo og flere norske byer vil fortsette å falle til neste år. Foto: Shad Madian / Dagbladet
VENTER FALL: Det er ventet at boligprisene i Bergen, Oslo og flere norske byer vil fortsette å falle til neste år. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Børsen): Boligmarkedet i Norge har de siste månedene vært preget av en større usikkerhet.

I Bergen falt boligprisene med 4,2 prosent i november, og Eiendom Norge venter at prisene vil fortsette å falle til neste år.

Børsen har tidligere omtalt hvordan eiendomsbransjen opplever en litt mer avventende stemning i markedet, og at flere velger å leie ut boligene sine da de sliter med å få solgt de til ønsket pris.

Økende antall usolgte boliger

Den store usikkerheten i høst er også synlig i antallet usolgte boliger.

Eiendomsstatistikk viser at antallet usolgte boliger i Bergen har økt kraftig fra juli og utover høsten. I oktober og november lå det jevnt over rundt 530 usolgte boliger på markedet. I 2021 lå dette på under 400.

Den samme tendensen er tydelig også i Oslo. Mens antallet usolgte boliger i pandemiårene sank betydelig fra september til desember, er trenden helt motsatt i 2022.

I Oslo ligger dessuten nivået på usolgte boliger i midten av desember også over tall fra 2018 og 2019. I midten av desember i år var det rundt 1500 usolgte boliger i hovedstaden. Det er nesten 500 flere enn på samme tid i 2019, og tusen flere enn i 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.