Bank of America

Storbank advarer: Senker prognose

Amerikanske storbanker er nå rimelig sikre på at det blir resesjon i 2023 - men en mild en. Samtidig blir worst case-prognosen dypere.

DYPERE: Banksjef Brian Moynihan sier at Bank of America er forberedt på det verste. Foto: Shutterstock / NTB
DYPERE: Banksjef Brian Moynihan sier at Bank of America er forberedt på det verste. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det var i forbindelse med framleggelse av de ferskeste resultatene at Bank of Amerikas administrerende direktør Brian Moynihan fortalte at banken forbereder seg på en resesjon i 2023.

- Vår hovedprognose indikerer en mild resesjon. Men vi har også et nedside-scenario, sa Mohynian i en telefonkonferanse fredag.

Prognosen som tar høyde for at ting går dårligere enn i hovedanslaget, indikerer med 95 prosent sannsynlighet at det vil bli et resesjonspreget økonomisk klima i 2023.

Stikker dypere

I dette mest pessimistiske scenarioet, fyker arbeidsledigheten raskt opp til 5,5 prosent - for så å bli liggende høyt ut neste år.

Denne nedside-prognosen stikker dypere enn hva Bank of America anslo i forrige analyse for tre måneder siden, ifølge CNBC.

Hovedprognosen om en mild resesjon, faller ellers sammen med analysen som JPMorgan Chase, en av USAs andre storbanker, også la fram fredag.

Begge bankene legger fram svært solide tall. Resultatene overgår analytikernes forventninger, og tilskrives økte marginer i takt med at både renter og utlån har økt.

Uante proposjoner

JPMorgans toppsjef Jamie Dimon vurderer at «USAs økonomi er i øyeblikket sterk» takket være at både næringsliv og forbrukere har et godt utgangspunkt.

Men han legger samtidig til at det er betydelig usikkerhet knyttet til utsiktene framover.

- Det kan bli en mild resesjon, men det kan også ikke bli det, sa han ifølge Financial Times.

Ifølge CNBC utdypet han følgende om usikkerhetene framover:

- Vi har ikke den endelige oversikten over effekten av motvindene. Det er geopolitiske spenninger, inkludert krigen i Ukraina, sårbarhet i energi- og forsyningslinjer og vedvarende inflasjon og rentehevinger - som gir innstramminger av uante proporsjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer