Bank of America

Storbank advarer: Senker prognose

Amerikanske storbanker er nå rimelig sikre på at det blir resesjon i 2023 - men en mild en. Samtidig blir worst case-prognosen dypere.

DYPERE: Banksjef Brian Moynihan sier at Bank of America er forberedt på det verste. Foto: Shutterstock / NTB
DYPERE: Banksjef Brian Moynihan sier at Bank of America er forberedt på det verste. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det var i forbindelse med framleggelse av de ferskeste resultatene at Bank of Amerikas administrerende direktør Brian Moynihan fortalte at banken forbereder seg på en resesjon i 2023.

- Vår hovedprognose indikerer en mild resesjon. Men vi har også et nedside-scenario, sa Mohynian i en telefonkonferanse fredag.

Prognosen som tar høyde for at ting går dårligere enn i hovedanslaget, indikerer med 95 prosent sannsynlighet at det vil bli et resesjonspreget økonomisk klima i 2023.

Stikker dypere

I dette mest pessimistiske scenarioet, fyker arbeidsledigheten raskt opp til 5,5 prosent - for så å bli liggende høyt ut neste år.

Denne nedside-prognosen stikker dypere enn hva Bank of America anslo i forrige analyse for tre måneder siden, ifølge CNBC.

Hovedprognosen om en mild resesjon, faller ellers sammen med analysen som JPMorgan Chase, en av USAs andre storbanker, også la fram fredag.

Begge bankene legger fram svært solide tall. Resultatene overgår analytikernes forventninger, og tilskrives økte marginer i takt med at både renter og utlån har økt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.