Storbank varsler kutt i Norge

Danske Bank skal kutte opp mot 1600 stillinger det neste året.

KUTTER: Danske Bank skal kutte opp mot 1600 stillinger i løpet av det neste året. Også i Norge skal det bli færre ansatte. Foto: REUTERS / Jacob Gronholt-Pedersen / NTB scanpix
KUTTER: Danske Bank skal kutte opp mot 1600 stillinger i løpet av det neste året. Også i Norge skal det bli færre ansatte. Foto: REUTERS / Jacob Gronholt-Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Torsdag morgen annonserte Danske Bank at de skal kutte opp mot 1600 stillinger i løpet av det neste året.

Kutt også i Norge

Det vil også ramme norske ansatte, bekrefter pressesjef i Danske Bank Norge, Øystein Schmidt, til Børsen.

- For Danske Bank Norge vil dagens kunngjøring fra konsernet ha et begrenset omfang, men vi må være ærlige på at også vi skal ha færre stillinger framover enn vi har i dag, sier Schmidt.

Den norske avdelingen av banken ønsker ikke å gå ut med noen konkrete tall akkurat nå, da de har en annen prosess enn det som er tilfelle i Danmark.

- Vi håndterer prosessen for Norge i tråd med våre lokale forpliktelser som arbeidsgiver, sier Schmidt.

«Gunstige vilkår»

Formålet med kuttene som ble annonsert torsdag er å gjøre Danske Bank til en mer effektiv og konkurransedyktig bank.

Som et ledd i kuttene vil medarbeidere i de fleste avdelinger i Danmark gis tilbud om å si opp frivillig på «spesielle og gunstige vilkår».

- Det er aldri lett å skulle si farvel til engasjerte og kompetente kolleger, og vi vil gjøre det vi kan for å gjøre dette så ordentlig og respektfullt som mulig, sier administrerende direktør, Chris Vogelzang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.