Storbank varsler kutt i Norge

Danske Bank skal kutte opp mot 1600 stillinger det neste året.

KUTTER: Danske Bank skal kutte opp mot 1600 stillinger i løpet av det neste året. Også i Norge skal det bli færre ansatte. Foto: REUTERS / Jacob Gronholt-Pedersen / NTB scanpix
KUTTER: Danske Bank skal kutte opp mot 1600 stillinger i løpet av det neste året. Også i Norge skal det bli færre ansatte. Foto: REUTERS / Jacob Gronholt-Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Torsdag morgen annonserte Danske Bank at de skal kutte opp mot 1600 stillinger i løpet av det neste året.

Kutt også i Norge

Det vil også ramme norske ansatte, bekrefter pressesjef i Danske Bank Norge, Øystein Schmidt, til Børsen.

- For Danske Bank Norge vil dagens kunngjøring fra konsernet ha et begrenset omfang, men vi må være ærlige på at også vi skal ha færre stillinger framover enn vi har i dag, sier Schmidt.

Den norske avdelingen av banken ønsker ikke å gå ut med noen konkrete tall akkurat nå, da de har en annen prosess enn det som er tilfelle i Danmark.

- Vi håndterer prosessen for Norge i tråd med våre lokale forpliktelser som arbeidsgiver, sier Schmidt.

«Gunstige vilkår»

Formålet med kuttene som ble annonsert torsdag er å gjøre Danske Bank til en mer effektiv og konkurransedyktig bank.

Som et ledd i kuttene vil medarbeidere i de fleste avdelinger i Danmark gis tilbud om å si opp frivillig på «spesielle og gunstige vilkår».

- Det er aldri lett å skulle si farvel til engasjerte og kompetente kolleger, og vi vil gjøre det vi kan for å gjøre dette så ordentlig og respektfullt som mulig, sier administrerende direktør, Chris Vogelzang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer