Storbank varsler kutt i Norge

Danske Bank skal kutte opp mot 1600 stillinger det neste året.

KUTTER: Danske Bank skal kutte opp mot 1600 stillinger i løpet av det neste året. Også i Norge skal det bli færre ansatte. Foto: REUTERS / Jacob Gronholt-Pedersen / NTB scanpix
KUTTER: Danske Bank skal kutte opp mot 1600 stillinger i løpet av det neste året. Også i Norge skal det bli færre ansatte. Foto: REUTERS / Jacob Gronholt-Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Torsdag morgen annonserte Danske Bank at de skal kutte opp mot 1600 stillinger i løpet av det neste året.

Kutt også i Norge

Det vil også ramme norske ansatte, bekrefter pressesjef i Danske Bank Norge, Øystein Schmidt, til Børsen.

- For Danske Bank Norge vil dagens kunngjøring fra konsernet ha et begrenset omfang, men vi må være ærlige på at også vi skal ha færre stillinger framover enn vi har i dag, sier Schmidt.

Den norske avdelingen av banken ønsker ikke å gå ut med noen konkrete tall akkurat nå, da de har en annen prosess enn det som er tilfelle i Danmark.

- Vi håndterer prosessen for Norge i tråd med våre lokale forpliktelser som arbeidsgiver, sier Schmidt.

«Gunstige vilkår»

Formålet med kuttene som ble annonsert torsdag er å gjøre Danske Bank til en mer effektiv og konkurransedyktig bank.

Som et ledd i kuttene vil medarbeidere i de fleste avdelinger i Danmark gis tilbud om å si opp frivillig på «spesielle og gunstige vilkår».

- Det er aldri lett å skulle si farvel til engasjerte og kompetente kolleger, og vi vil gjøre det vi kan for å gjøre dette så ordentlig og respektfullt som mulig, sier administrerende direktør, Chris Vogelzang.

Han legger til at banken er nødt til å tilpasse seg de strukturelle forandringene i finansnæringen.

- Vi må rett og slett redusere utgiftene hvis vi skal fortsette å være konkurransedyktige i et marked preget av lave marginer og intens konkurranse, sier Vogelzang.

Vil unngå oppsigelser

Banken sier at de ønsker å starte med å gi de kollegene som går og tenker på å bytte jobb eller gå av med pensjon en bedre mulighet til å gjøre dette.

- Konkret tilbyr vi dem å gjøre det på bedre vilkår og med større fleksibilitet enn det som ellers ville vært tilfellet, sier Karsten Breum, konserndirektør i Danske Bank med ansvar for HR.

- Sammen med den eksisterende ansettelsesstoppen håper vi at det kan redusere antallet oppsigelser på et seinere tidspunkt.

Tilbudet om å gi seg i banken med spesielt gunstige vilkår gjelder fram til 25. oktober i år.

Også tidligere i år kom det nedslående nyheter for ansatte i banken. I februar kunngjorde nemlig banken at de skulle kutte 400 stillinger, og at 230 ansatte på tvers av konsernet ville bli sagt opp.

Danske Bank har 22 000 ansatte. Rundt halvparten av dem holder til i Danmark.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer