Corona:

Storbritannia: Mer enn 14 000 «spøkelsesfly»

EU varsler nå flere tiltak for å redusere den negative økonomiske effekten av coronautbruddet.

TOMME FLY: På grunn av pandemien har tusenvis av fly måttet reise uten passasjerer. Foto: by Javier Garcia / Shutterstock /NTB.
TOMME FLY: På grunn av pandemien har tusenvis av fly måttet reise uten passasjerer. Foto: by Javier Garcia / Shutterstock /NTB. Vis mer
Publisert

Flyselskaper rapporterer nå om tusenvis av tomme flygninger, såkalte «spøkelsesfly», som har tatt av fra britiske flyplasser under coronapandemien, ifølge Sky News.

Et fly som har under 10 prosent av setene sine fylt opp regnes som en slik flyvning, og mellom mars 2020 og september 2021 ble det registert over 14 000 spøkelsesfly fra Storbritannia.

Nøyaktig antall: 14 472.

Søndag varslet EU flere tiltak for å redusere den negative økonomiske effekten av pandemien.

- Et sjokk

- Viruset er ikke bare en helsetrussel, men påfører også økonomien et sjokk. Det er viktig at vi handler og tar dristige grep på alle nivåer, sa EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen da hun presenterte initiativet på en pressekonferanse fredag.

Totalt skal investeringen på 37 millioner euro hjelpe utsatte sektorer.

Målet er å kunne bidra med likviditet og støtte helsesektoren, arbeidsmarkedet og små og mellomstore bedrifter, forklarte von der Leyen.

I tillegg til investeringsinitiativet som tilsvarer rundt 415 milliarder kroner, skal også eksisterende ordninger innenfor EU-budsjettet brukes. Et investeringsfond på 8 milliarder euro skal gi lån til små og mellomstore bedrifter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.