Storbritannia senker styringsrenta

Sentralbanken Bank of England har besluttet å kutte styringsrenta med en halvt prosent som følge av coronavirusets ringvirkninger for økonomien.

KUTTER: Storbritannia senker styringsrenta kraftig som svar på coronavirusets ringvirkninger. Foto: Jeff Blackler / REX / NTB Scanpix
KUTTER: Storbritannia senker styringsrenta kraftig som svar på coronavirusets ringvirkninger. Foto: Jeff Blackler / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ekstraordinære rentekuttet på hele 0,5 prosentpoeng er et forsøk på å dempe de økonomiske konsekvensene av viruset.

Krisekuttet fra 0,75 til 0,25 prosent bringer styringsrenta tilbake til et historisk lavt nivå.

I tillegg varsler Bank of England at de vil frigjøre milliarder av pund som bankene kan bruke til å støtte næringslivet.

Så langt er det registrert 382 smittede i Storbritannia. Seks personer er døde av viruset, ifølge BBC.

Møte uroen

Det var et enstemmig rentemøte i Bank of England, skriver Bloomberg. Beslutningstakerne sier også at selskaper skal sikres enkel og rimelig tilgang på kreditt gjennom nye ordninger, for å unngå at virksomheter blir tvunget til å stenge ned som følge av redusert aktivitet.

Videre heter det at beslutningen er del «av en tiltakspakke for å hjelpe britisk industri og britiske husholdninger» i møte med «den økonomiske uroen som ventes i tilknytning til covid-19».

Artikkelen fortsetter under:

Torsdag til uka holder Norges Bank sitt rentemøte. Et flertall av analytikere og eksperter venter et rentekutt også her hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer