Storbritannia varsler forbud

Det russiske flyselskapet Aeroflot bannlyses i Storbritannia.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge The Guardian gjorde Boris Johnson alvor av sine advarsler da han presenterte «den største sanksjonspakken noensinne» mot Russland torsdag kveld.

Storbritannia strammer altså grepet ytterligere og varsler nå forbud mot det russiske flyselskapet Aeroflot, som ikke lenger får lande i Storbritannia.

Flygiganten er blant annet sponsor av Manchester United, og har hatt avtale med storklubben siden 2013. I 2017 ble det også signert en ny avtale om videre samarbeid fram til april i år.

Avtalen skal ha en verdi på om lag 480 millioner kroner, ifølge Mirror.

Det har torsdag kommet rapporter om at United ikke vil fornye sponsoravtalen, men det er foreløpig ikke bekreftet fra offentlig hold.

Landingsforbudet kommer på toppen av tidligere varslede sanksjoner mot russiske banker, bedrifter og oligarker.

På «svartelista» står fem russiske banker, samt at Storbritannia har besluttet å fryse midlene til Gennadij Timtsjenko, og Boris Rotenberg og hans nevø Igor Rotenberg.

Straffetiltakene er innrettet for å ramme russiske oligarker og andre eliter og banker, og de skal hindre tilgang til vestlig finansiering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.