Stordalen freser mot verdenstoppene

- Dømt til å mislykkes!

IKKE IMPONERT: Gunhild Stordalen er på ingen som helst måte imponert over det hun har sett fra klimatoppmøtet i Madrid så langt.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
IKKE IMPONERT: Gunhild Stordalen er på ingen som helst måte imponert over det hun har sett fra klimatoppmøtet i Madrid så langt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsledere, regjeringstopper, klimaministere og samfunnsaktører fra hele verden har de siste to ukene flokket til FNs klimatoppmøte i Spania. Der skal de forsøke å bli enige om hvordan verdens land skal klare å etterleve målene i Parisavtalen.

FN skriver selv at klokka tikker og at «verden ikke har råd til å kaste bort mer tid». Derfor er det uttalte målet å bli enige om dristige, avgjørende og ambisiøse planer for veien videre.

EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen er på ingen måte imponert over det hun har sett så langt i Madrid.

- Ikke bare mangler forhandlingene ambisjoner og forpliktelser med tanke på klimakrisen vi står overfor, men maten er fortsatt ikke en del av det! Og hva er på menyen?? Burgere, skrev Stordalen på Instagram tirsdag - sammen et bilde av seg selv foran en Burger King-restaurant inne i bygget som huser forhandlingene.

- De nekter

I dag følger hun opp overfor Børsen, og levner liten tvil om at hun er misfornøyd med status i den spanske hovedstaden.

- Det virker ikke som om COP-delegatene evner å se at tiden er i ferd med å renne ut og det bråhaster med å ta grepene som skal til for å løse klimakrisa. Flere land skjuler karbonutslippene sine, de vil ikke erklære at klimakrisen er her og nekter å starte utfasingen ut av fossilt brensel, sier Stordalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer