Stordalen-hotell tapte i retten

Petter Stordalen tapte første runde av striden om pandemiforsikring. Nå varsler han en ny runde i retten.

KAN FÅ KONSEKVENSER: Saken mellom Codan forsikring og Stordalen-hotellet kan ha konsekvenser for hele Choice-kjeden. Foto: Terje Pedersen / NTB
KAN FÅ KONSEKVENSER: Saken mellom Codan forsikring og Stordalen-hotellet kan ha konsekvenser for hele Choice-kjeden. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norefjell Ski & Spa vant ikke fram med søksmålet mot Codan forsikring om at hotellets epidemiforsikring skulle dekke konsekvenser av coronapandemien.

Det ble klart da dommen i Oslo tingrett ble avsagt fredag.

Tingretten frifinner Codan forsikring, mens Stordalens Norefjell Ski & Spa dømmes til å betale 1,93 millioner kroner i sakskostnader til forsikringsselskapet.

- Etter bevisførselen og ovennevnte gjennomgang av faktum og tolkningsprinsipper konkluderer retten med at den omtvistede klausul om «epidemisk utbrudd», ikke dekker den pandemisituasjon Norge og verden sto i og fortsatt står i, samt at det heller ikke var partenes mening at den skulle gis et slikt ekstraordinært nedslagsfelt, står det i dommen.

Vil anke

I en samtale på Clubhouse varsler Stordalen selv at dommen blir anket til lagmannsretten, skriver E24.

- Dette er bare begynnelsen. Nå er det skibytte. Lagmannsretten neste, sier han ifølge nettavisa.

Selv sier han at saken i korthet handler om hvorvidt han har en epidemiforsikring eller ikke.

- Jeg tror man er enige om at jeg har en epidemiforsikring. Det som ble påpekt i retten er at forsikringspremien jeg har betalt ikke står i forhold til den risikoen som Codan som forsikringsselskapet påtok seg, fortsatte Stordalen, ifølge Dagens Næringsliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.