Stordalen-hotell tapte i retten

Petter Stordalen tapte første runde av striden om pandemiforsikring. Nå varsler han en ny runde i retten.

KAN FÅ KONSEKVENSER: Saken mellom Codan forsikring og Stordalen-hotellet kan ha konsekvenser for hele Choice-kjeden. Foto: Terje Pedersen / NTB
KAN FÅ KONSEKVENSER: Saken mellom Codan forsikring og Stordalen-hotellet kan ha konsekvenser for hele Choice-kjeden. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norefjell Ski & Spa vant ikke fram med søksmålet mot Codan forsikring om at hotellets epidemiforsikring skulle dekke konsekvenser av coronapandemien.

Det ble klart da dommen i Oslo tingrett ble avsagt fredag.

Tingretten frifinner Codan forsikring, mens Stordalens Norefjell Ski & Spa dømmes til å betale 1,93 millioner kroner i sakskostnader til forsikringsselskapet.

- Etter bevisførselen og ovennevnte gjennomgang av faktum og tolkningsprinsipper konkluderer retten med at den omtvistede klausul om «epidemisk utbrudd», ikke dekker den pandemisituasjon Norge og verden sto i og fortsatt står i, samt at det heller ikke var partenes mening at den skulle gis et slikt ekstraordinært nedslagsfelt, står det i dommen.

Vil anke

I en samtale på Clubhouse varsler Stordalen selv at dommen blir anket til lagmannsretten, skriver E24.

- Dette er bare begynnelsen. Nå er det skibytte. Lagmannsretten neste, sier han ifølge nettavisa.

Selv sier han at saken i korthet handler om hvorvidt han har en epidemiforsikring eller ikke.

- Jeg tror man er enige om at jeg har en epidemiforsikring. Det som ble påpekt i retten er at forsikringspremien jeg har betalt ikke står i forhold til den risikoen som Codan som forsikringsselskapet påtok seg, fortsatte Stordalen, ifølge Dagens Næringsliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer