Stordalen-hotell tapte i retten

Petter Stordalen tapte første runde av striden om pandemiforsikring. Nå varsler han en ny runde i retten.

KAN FÅ KONSEKVENSER: Saken mellom Codan forsikring og Stordalen-hotellet kan ha konsekvenser for hele Choice-kjeden. Foto: Terje Pedersen / NTB
KAN FÅ KONSEKVENSER: Saken mellom Codan forsikring og Stordalen-hotellet kan ha konsekvenser for hele Choice-kjeden. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norefjell Ski & Spa vant ikke fram med søksmålet mot Codan forsikring om at hotellets epidemiforsikring skulle dekke konsekvenser av coronapandemien.

Det ble klart da dommen i Oslo tingrett ble avsagt fredag.

Tingretten frifinner Codan forsikring, mens Stordalens Norefjell Ski & Spa dømmes til å betale 1,93 millioner kroner i sakskostnader til forsikringsselskapet.

- Etter bevisførselen og ovennevnte gjennomgang av faktum og tolkningsprinsipper konkluderer retten med at den omtvistede klausul om «epidemisk utbrudd», ikke dekker den pandemisituasjon Norge og verden sto i og fortsatt står i, samt at det heller ikke var partenes mening at den skulle gis et slikt ekstraordinært nedslagsfelt, står det i dommen.

Vil anke

I en samtale på Clubhouse varsler Stordalen selv at dommen blir anket til lagmannsretten, skriver E24.

- Dette er bare begynnelsen. Nå er det skibytte. Lagmannsretten neste, sier han ifølge nettavisa.

Selv sier han at saken i korthet handler om hvorvidt han har en epidemiforsikring eller ikke.

- Jeg tror man er enige om at jeg har en epidemiforsikring. Det som ble påpekt i retten er at forsikringspremien jeg har betalt ikke står i forhold til den risikoen som Codan som forsikringsselskapet påtok seg, fortsatte Stordalen, ifølge Dagens Næringsliv.

- Det er på samme måte som jeg forsikrer alle mine hoteller i samme polise for brann. Sannsynligheten for at alle mine 207 hoteller skal brenne samtidig er svært, svært liten. Og lite visste vi at det skulle komme en stor global epidemi, sier han ifølge avisa.

Stordalens hotellselskap Strawberry ville ha rettens medhold i at en klausul om epidemisk utbrudd også skulle dekke tapte kostnader som følge av pandemien.

I retten sa forsikringsselskapets advokat Amund Steinsvik at premien på mellom 1,5 og 1,8 millioner kroner Stordalens hoteller betaler for avbruddsforsikringen viser at det ikke er noen pandemifordring det er snakk om.

Dersom forsikringen skulle dekket dette ville premien ha vært minst 50 ganger høyere, mente forsikringsselskapet.

Kan ha store konsekvenser

Saken mellom Codan forsikring og Stordalen-hotellet kan ha konsekvenser for hele Choice-kjeden. Hadde hotellet nådd fram med søksmålet, kunne det utløst krav på flere hundre millioner kroner fra hele konsernet.

Sentralt i saken er tolkningen av begrepet «epidemisk utbrudd». Tingrettsdommer Kim Heger viser i dommen til bevisførselen i retten om at skaden måtte være inntruffet på hotellet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer