Corona på byggeplasser

Stordalen-hotell: Varslet om smittefare

En måned før 32 arbeidere testet positivt for coronasmitte på byggeplassen for Petter Stordalens nye prestisjehotell i Oslo, ble det varslet om smittefare på anlegget. Nå testes alle på nytt.

TESTER: Ny runde med massetestning gjennomføres blant arbeiderne som jobber på Sommerrokvartalet, der Petter Stordalen og Aspelin Ramm bygger hotell og leiligheter. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TESTER: Ny runde med massetestning gjennomføres blant arbeiderne som jobber på Sommerrokvartalet, der Petter Stordalen og Aspelin Ramm bygger hotell og leiligheter. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotellmagnaten Petter Stordalen har omtalt det nye hotellet i Sommerrogata på Solli plass i Oslo som hans råeste prosjekt i Norden.

Foruten 250 hotellrom, 21 suiter, flere restauranter og barer med takterrasse med svømmebasseng, inneholder prosjektet 56 nye boliger.

Men for ei uke siden ble framdriften forstyrret. Plutselig var 32 arbeidere knyttet til åtte underleverandører bekreftet smittet.

Det utløste massetesting for alle ansatte i disse firmaene, samt en oppfordring til testing for samtlige ansatte i øvrige firmaer på byggeplassen.

- Status i dag er cirka 50 som har testet positivt. Det gjennomføres nå ny massetest på prosjektet. Vi jobber med redusert bemanning og kan ikke utelukke større påvirkning på framdriften, sier Endre Persen til Børsen. Han er konserndirektør for HMS og kommunikasjon i Hent, som er hovedentreprenøren på byggeplassen.

Smitte og rutinesvikt

Nå kan Børsen avdekke at det allerede en måned før utbruddet, fredag 29. januar, ble slått alarm om forholdene på arbeidsplassen.

Både Fellesforbundets lokalavdeling i Oslo, Bygningsarbeidernes Fagforening, og Fair Play Bygg Oslo og omegn, sier at det tikket inn flere varsler som ble formidlet til Arbeidstilsynet og hovedentreprenøren Hent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.