Stordalen-klinikk får kjempebot

Skjønnhetsklinikken Eger Skin Clinic er ilagt en bot på 800 000 kroner.

FÅR REFS: Eger Skin Clinic, som eies av selskapet Scandinavian Beauty, som Petter Stordalen er investor i, er den første klinikken i Norge som får et overtredelsesgebyr. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR REFS: Eger Skin Clinic, som eies av selskapet Scandinavian Beauty, som Petter Stordalen er investor i, er den første klinikken i Norge som får et overtredelsesgebyr. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalens skjønnhetsklinikk, Eger Skin Clinic, er ilagt et overtredelsesgebyr på 800 000 kroner for ulovlig Botox-reklame. Det skriver TV 2.

Klinikken er den første i Norge som får en slik bot, ifølge nettstedet.

Emilie Stordalen og forloveden kommer i aller siste liten til bryllupet. Video: Linn Christin Marthinussen / Børsen. Vis mer

- Ulovlig

- Det er ulovlig med reklame for reseptpliktige legemidler til allmennheten. Det er også alvorlig at reklamen i hovedsak handler om bruk av et reseptpliktig legemiddel på ikke godkjente bruksområder, hvor risiko og bivirkninger er lite kjent eller ukjent, opplyser Christel Nyhus, seniorrådgiver i Legemiddelverket til TV 2.

Legemiddelverket mener også at skjønnhetsklinikken har nedtonet bivirkninger grovt i markedsføringen.

Petter Stordalen gikk inn som investor i selskapet Scandinavian Beauty før jul.

- Ikke gjort en god nok jobb

I februar kjøpte de Eger Skin Clinic. Da gjorde Stordalen et intervju med E24 fra skjønnhetsstolen hos klinikken som ligger rett ved Karl Johans gate.

Petter Stordalen vil ikke gi en kommentar til saken til TV 2, men henviser videre til skjønnhetsselskapet.

Geir Håvard Kvalheim, presseansvarlig i Scandinavian Beauty, sier til kanalen at de er fornøyd med at myndighetene skjerper innsatsen rundt ulovlig markedsføring.

- Vi har ikke ignorert tilsynets påpekninger, men vi har ikke gjort en god nok jobb for å sikre korrekt etterlevelse, sier Julie Karoline Stensrud, daglig leder ved Eger Skin Clinic, til kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer