Stordalen-klinikk får kjempebot

Skjønnhetsklinikken Eger Skin Clinic er ilagt en bot på 800 000 kroner.

FÅR REFS: Eger Skin Clinic, som eies av selskapet Scandinavian Beauty, som Petter Stordalen er investor i, er den første klinikken i Norge som får et overtredelsesgebyr. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR REFS: Eger Skin Clinic, som eies av selskapet Scandinavian Beauty, som Petter Stordalen er investor i, er den første klinikken i Norge som får et overtredelsesgebyr. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalens skjønnhetsklinikk, Eger Skin Clinic, er ilagt et overtredelsesgebyr på 800 000 kroner for ulovlig Botox-reklame. Det skriver TV 2.

Klinikken er den første i Norge som får en slik bot, ifølge nettstedet.

- Ulovlig

- Det er ulovlig med reklame for reseptpliktige legemidler til allmennheten. Det er også alvorlig at reklamen i hovedsak handler om bruk av et reseptpliktig legemiddel på ikke godkjente bruksområder, hvor risiko og bivirkninger er lite kjent eller ukjent, opplyser Christel Nyhus, seniorrådgiver i Legemiddelverket til TV 2.

Legemiddelverket mener også at skjønnhetsklinikken har nedtonet bivirkninger grovt i markedsføringen.

Petter Stordalen gikk inn som investor i selskapet Scandinavian Beauty før jul.

- Ikke gjort en god nok jobb

I februar kjøpte de Eger Skin Clinic. Da gjorde Stordalen et intervju med E24 fra skjønnhetsstolen hos klinikken som ligger rett ved Karl Johans gate.

Petter Stordalen vil ikke gi en kommentar til saken til TV 2, men henviser videre til skjønnhetsselskapet.

Geir Håvard Kvalheim, presseansvarlig i Scandinavian Beauty, sier til kanalen at de er fornøyd med at myndighetene skjerper innsatsen rundt ulovlig markedsføring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.