Stordalen-seier i nabokrangel

Protestene ble avvist. Hotellkonge Petter Stordalen kan med loven i hånd utvide carporten utenfor villaen på Bygdøy.

JUBEL: Hotellkongen Petter Stordalen jublet under presentasjonen av overtakelsen av det konkursrammede reisebyrået Ving i fjor høst. Nå har han fått enda en grunn til å juble. Foto: NTB scanpix / TT / Janerik Henriksson
JUBEL: Hotellkongen Petter Stordalen jublet under presentasjonen av overtakelsen av det konkursrammede reisebyrået Ving i fjor høst. Nå har han fått enda en grunn til å juble. Foto: NTB scanpix / TT / Janerik Henriksson Vis mer
Publisert

Krangelen har pågått i månedsvis. Nå er naboenes protester avvist av fylkesmannen. Dermed kan Stordalen bygge ut carport med utvidelse av gressplenen utenfor hotellkongens villa på Bygdøy.

Naboene Kristoffer Marø, Fredrik Sneve og Kristine Borge nølte ikke med å levere klage til fylkesmannen etter at plan- og bygningsetaten i Oslo kommune ga grønt lys i fjor sommer.

Tre meter og hekk

Børsen har fått tilgang til fylkesmannens vedtak. Der framgår det at klagerne viser til at bygget får en grunnflate på over 142 kvadratmeter, med en høyde på tre meter, i tillegg til en hekk mot naboene.

Naboene mente derfor blant annet at byggingen kanskje ikke var i tråd med tillatt arealberegning og høyde, innenfor reguleringsplanens bestemmelse § 9.

Plan og bygningsetaten mener imidlertid at tiltaket Stordalen har søkt om er innenfor kravene om bebyggelse, høyder og grad av utnytting.

Det konkluderes derfor med at klagen ikke har ført fram, og at Fylkesmannens vedtak er endelig.

Halvannet år

Ifølge DN, som først omtalte vedtaket om å gi Stordalen medhold, ble carportprosjektet opprinnelig også møtt med motbør fra Byantikvaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer