Stordalen-seier i nabokrangel

Protestene ble avvist. Hotellkonge Petter Stordalen kan med loven i hånd utvide carporten utenfor villaen på Bygdøy.

JUBEL: Hotellkongen Petter Stordalen jublet under presentasjonen av overtakelsen av det konkursrammede reisebyrået Ving i fjor høst. Nå har han fått enda en grunn til å juble. Foto: NTB scanpix / TT / Janerik Henriksson
JUBEL: Hotellkongen Petter Stordalen jublet under presentasjonen av overtakelsen av det konkursrammede reisebyrået Ving i fjor høst. Nå har han fått enda en grunn til å juble. Foto: NTB scanpix / TT / Janerik Henriksson Vis mer
Publisert

Krangelen har pågått i månedsvis. Nå er naboenes protester avvist av fylkesmannen. Dermed kan Stordalen bygge ut carport med utvidelse av gressplenen utenfor hotellkongens villa på Bygdøy.

Naboene Kristoffer Marø, Fredrik Sneve og Kristine Borge nølte ikke med å levere klage til fylkesmannen etter at plan- og bygningsetaten i Oslo kommune ga grønt lys i fjor sommer.

Tre meter og hekk

Børsen har fått tilgang til fylkesmannens vedtak. Der framgår det at klagerne viser til at bygget får en grunnflate på over 142 kvadratmeter, med en høyde på tre meter, i tillegg til en hekk mot naboene.

VIL BYGGE TAK: Slik ser forslaget til endring ut. Foto: Mellbye Arkitektur Interiør
VIL BYGGE TAK: Slik ser forslaget til endring ut. Foto: Mellbye Arkitektur Interiør Vis mer

Naboene mente derfor blant annet at byggingen kanskje ikke var i tråd med tillatt arealberegning og høyde, innenfor reguleringsplanens bestemmelse § 9.

Plan og bygningsetaten mener imidlertid at tiltaket Stordalen har søkt om er innenfor kravene om bebyggelse, høyder og grad av utnytting.

Det konkluderes derfor med at klagen ikke har ført fram, og at Fylkesmannens vedtak er endelig.

Halvannet år

Ifølge DN, som først omtalte vedtaket om å gi Stordalen medhold, ble carportprosjektet opprinnelig også møtt med motbør fra Byantikvaren.

VILLA: Slik ser villaen til hotellkongen Petter Stordalen i Christian Benneches vei 6 på 
Bygdøy ut fra lufta.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VILLA: Slik ser villaen til hotellkongen Petter Stordalen i Christian Benneches vei 6 på Bygdøy ut fra lufta. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
FØR: Slik det ser garasjeanlegget ut i dag. Foto: Mellbye Arkitektur Interiør
FØR: Slik det ser garasjeanlegget ut i dag. Foto: Mellbye Arkitektur Interiør Vis mer
ETTER: Slik får Petter Stordalen det. Foto: Mellbye Arkitektur Interiør
ETTER: Slik får Petter Stordalen det. Foto: Mellbye Arkitektur Interiør Vis mer

Den skeptiske kommunale Byantikvaren snudde imidlertid etter et møte med den mer positivt innstilte kommunale plan- og bygningsetaten.

Naboene skal ifølge avisa ha fremmet intense protester allerede da arkitekten sendte ut nabovarsel i mai 2018.

Taust

Børsen har spurt Petter Stordalen om en kommentar til avgjørelsen som gir medhold i nabokrangelen på Bygdøy. Så langt uten respons fra mannen som ifølge Kapitals årlige gjennomgang er Norges 11. rikeste med en formue på 26 milliarder kroner.

Det har heller ikke lyktes Børsen å få en kommentar fra naboene, investor Fredrik Sneve og Kristoffer Marø.

12 mill. for hage

Stordalen betalte 12 millioner kroner for den 847 kvadratmeter store villaen i 1997.

Huset ligger på en 1,4 mål stor tomt med strandlinje i Christian Benneches vei 6 på Bygdøy i Oslo.

Ti år seinere punget han ifølge VG ut ytterligere 12 millioner for å kjøpe naboeiendommen på Bygdøy, for å få større hage.

I slutten av november i fjor kjøpte han en leilighet på 252 kvadratmeter i eksklusive Inkognitogata, et steinkast fra Slottet og statsministerboligen, for 26 millioner kroner.

Gunhild Stordalen har bekreftet overfor Børsen at hun flytter inn i leiligheten i det eksklusive nabolaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer