Stordalen selger forlagene

Ønsker å satse digitalt i Norge.

INNGÅTT AVTALE: Petter Stordalens Strawberry Publishing selger forlagene i Sverige og Danmark til Bonnier Books. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
INNGÅTT AVTALE: Petter Stordalens Strawberry Publishing selger forlagene i Sverige og Danmark til Bonnier Books. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalens Strawberry Publishing selger forlagene i Sverige og Danmark til Bonnier Books. Det melder VG.

- Bonnier har vært vår største konkurrent, derfor er det ekstra morsomt at vi kom i mål med dem. Det er ingen man respekterer mer enn de man må har kriget hardest med, sier Petter Stordalen i en uttalelse sendt på mail til avisa.

Han sier videre at bakgrunnen for salget er at Strawberry ønsker å satse stort digitalt i Norge.

- Må selge

Nyheten kommer kort tid etter at Stordalen gjestet NRKs «Lindmo» og fortalte om den økonomiske knipa hans hoteller står i som følge av coronakrisen.

- Pengene er i hotelleiendommer, de er i Hurtigruta og de er i andre selskap. Noen tror at dette er penger jeg har på bok, men det er ikke det. Jeg har ikke en bank jeg kan gå og hente dette fra. Jeg må selge ting eller gå til banken. Jeg har solgt ganske mye av det som kan selges, men det løser ikke veldig mye, sa 57-åringen i NRK-opptaket.

Artikkelen fortsetter under:

Ifølge VG vil forlagsgruppa ha behov for kapital i forkant av digitalsatsninga i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer