Stordalen slår hotell konkurs

- Vi har strevd en stund der, og nå er det rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger, sier konsernsjefen.

LEI START PÅ 2021: Petter Stordalen slår ett av sine hoteller konkurs. Det har aldri skjedd tidligere, ifølge konsernsjef for Nordic Choice. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LEI START PÅ 2021: Petter Stordalen slår ett av sine hoteller konkurs. Det har aldri skjedd tidligere, ifølge konsernsjef for Nordic Choice. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalen slår Comfort Hotel Stavanger konkurs. Det opplyser konsernsjef Nordic Choice, Torgeir Silseth, til Aftenbladet.

- Jeg kan bekrefte at vi i dag har begjært oppbud for Comfort Hotel Stavanger. Vi har strevd en stund der, og nå er det rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger, sier konsernsjefen til avisa.

Hotellet ligger i sentrum av Stavanger og har rundt 90 rom. Konkursen gjør at 13-14 ansatte mister jobben.

- Aldri skjedd før

Det er ifølge selskapet selv aller første gang at Stordalen må slå ett av sine hoteller konkurs.

- Vi har holdt på i over 25 år og har rundt 200 hoteller i hele Norden. Likevel har dette aldri skjedd før. Det viser hvilken ekstrem situasjon vi står i for tiden. Dette er helt uvanlig for oss, sier Silseth til avisa.

Han understreker at ingen andre hoteller i Stavanger-regionen står i fare for å bli slått konkurs.

I regnskapstallene for hotellet er det langt mellom oppturene. For hotellet har et samlet underskudd på rundt 12 millioner kroner før skatt siden 2015. I 2019 endte resultatet på 5,3 millioner kroner i minus. Da var omsetningen på 15 millioner kroner.

Stengt siden mars

Børsen har vært i kontakt med pressekontakt Geir Økland i Nordic Choice. Han opplyser at konsernsjef Torgeir Silseth ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

Hotellet har holdt stengt siden 26. mars i fjor som følge av koronautbruddet. Petter Stordalen har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer