Stordalen slår hotell konkurs

- Vi har strevd en stund der, og nå er det rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger, sier konsernsjefen.

LEI START PÅ 2021: Petter Stordalen slår ett av sine hoteller konkurs. Det har aldri skjedd tidligere, ifølge konsernsjef for Nordic Choice. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LEI START PÅ 2021: Petter Stordalen slår ett av sine hoteller konkurs. Det har aldri skjedd tidligere, ifølge konsernsjef for Nordic Choice. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalen slår Comfort Hotel Stavanger konkurs. Det opplyser konsernsjef Nordic Choice, Torgeir Silseth, til Aftenbladet.

- Jeg kan bekrefte at vi i dag har begjært oppbud for Comfort Hotel Stavanger. Vi har strevd en stund der, og nå er det rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger, sier konsernsjefen til avisa.

Hotellet ligger i sentrum av Stavanger og har rundt 90 rom. Konkursen gjør at 13-14 ansatte mister jobben.

- Aldri skjedd før

Det er ifølge selskapet selv aller første gang at Stordalen må slå ett av sine hoteller konkurs.

- Vi har holdt på i over 25 år og har rundt 200 hoteller i hele Norden. Likevel har dette aldri skjedd før. Det viser hvilken ekstrem situasjon vi står i for tiden. Dette er helt uvanlig for oss, sier Silseth til avisa.

Han understreker at ingen andre hoteller i Stavanger-regionen står i fare for å bli slått konkurs.

I regnskapstallene for hotellet er det langt mellom oppturene. For hotellet har et samlet underskudd på rundt 12 millioner kroner før skatt siden 2015. I 2019 endte resultatet på 5,3 millioner kroner i minus. Da var omsetningen på 15 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer