Stordalen slår hotell konkurs

- Vi har strevd en stund der, og nå er det rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger, sier konsernsjefen.

LEI START PÅ 2021: Petter Stordalen slår ett av sine hoteller konkurs. Det har aldri skjedd tidligere, ifølge konsernsjef for Nordic Choice. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LEI START PÅ 2021: Petter Stordalen slår ett av sine hoteller konkurs. Det har aldri skjedd tidligere, ifølge konsernsjef for Nordic Choice. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalen slår Comfort Hotel Stavanger konkurs. Det opplyser konsernsjef Nordic Choice, Torgeir Silseth, til Aftenbladet.

- Jeg kan bekrefte at vi i dag har begjært oppbud for Comfort Hotel Stavanger. Vi har strevd en stund der, og nå er det rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger, sier konsernsjefen til avisa.

Hotellet ligger i sentrum av Stavanger og har rundt 90 rom. Konkursen gjør at 13-14 ansatte mister jobben.

- Aldri skjedd før

Det er ifølge selskapet selv aller første gang at Stordalen må slå ett av sine hoteller konkurs.

- Vi har holdt på i over 25 år og har rundt 200 hoteller i hele Norden. Likevel har dette aldri skjedd før. Det viser hvilken ekstrem situasjon vi står i for tiden. Dette er helt uvanlig for oss, sier Silseth til avisa.

Han understreker at ingen andre hoteller i Stavanger-regionen står i fare for å bli slått konkurs.

I regnskapstallene for hotellet er det langt mellom oppturene. For hotellet har et samlet underskudd på rundt 12 millioner kroner før skatt siden 2015. I 2019 endte resultatet på 5,3 millioner kroner i minus. Da var omsetningen på 15 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.