Stordalens kjemperegning: - Kan ikke fortsette

Petter Stordalen avblåser krisen i hotellbransjen, men innrømmer at de høye energiprisene er svært krevende.

OPTIMIST: Det var en optimistisk Petter Stordalen som deltok på NHOs årskonferanse torsdag, men han innrømmer at de høye energiprisene merkes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPTIMIST: Det var en optimistisk Petter Stordalen som deltok på NHOs årskonferanse torsdag, men han innrømmer at de høye energiprisene merkes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det koster oss minst 20 millioner ekstra per måned, men vi er ikke alene om å merke de høye energiprisene, sier Petter Stordalen til Børsen.

Torsdag var Stordalen til stede under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum. Hotellkongen var som vanlig energisk og positiv, og på tross av at han var mest opptatt av at coronakrisa nå er over, måtte han altså tilstå at strømregningene merkes på hotellenes bunnlinje.

- Det er jo litt forskjellig i ulike deler av landet, men sånn som det er nå kan det ikke fortsette, fastslår Stordalen.

Tung krisetid

På tross av en skrekkelig høy strømregning ser Stordalen lyst på tilværelsen. Sånn har det ikke alltid vært under coronapandemien.

- Det er helt usannsynlig jævlig akkurat nå, sa Stordalen i november 2020.

Da hadde coronapandemien ført til at Stordalen måtte permittere og dels si opp 7500 ansatte.

Fasiten for året som helhet ble et omsetningsfall på 5,1 milliarder kroner for hotellkjeden Nordic Choice.

I mars 2021 forklarte Stordalen overfor Expressen hvor tett hans private økonomi er sammenvevd med selskapets. For på tross av at han er regnet som Norges 11. rikeste mann, med en anslått formue på 19 milliarder kroner, skal nærmest hele formuen være plassert i eiendeler og forretningsimperiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer