Stordalens «råeste» coronarammet

Byggeplassen til Petter Stordalens nye hotell på Solli plass i Oslo er rammet av et større coronautbrudd.

STASBYGG: Petter Stordalen bygger hotell i dette bygget i Sommerrogata 1 på Solli plass, opprinnelig ble det oppført Oslo lysverker i 1931. Foto: LPO Arkitekter
STASBYGG: Petter Stordalen bygger hotell i dette bygget i Sommerrogata 1 på Solli plass, opprinnelig ble det oppført Oslo lysverker i 1931. Foto: LPO Arkitekter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sommerro kan bli det råeste vi har gjort i Norden. Et gigantisk prosjekt. Det eneste jeg vet, er at det kommer til å koste over to milliarder, sa Stordalen til DN høsten 2018.

Hotellmogulen kunne fortelle om en planlagt åpning våren 2021 med 250 hotellrom, 21 suiter, flere restauranter og barer og takterrasse med svømmebasseng i de gamle lokalene til Oslo Lysverker på Solli plass.

Massetesting

Nå er byggeplassen rammet av et større coronautbrudd.

- Det siste jeg har opplysninger om er at det er 32 bekreftede smittede, men det kan være flere. Det pågår nå massetesting i samtlige involverte firmaer der det er påvist smitte, sier kommunikasjonssjef Grete Sivertsen i Aspelin Ramm til Børsen.

Aspelin Ramm og Stordalen-eide Strawberry Brothers eier bygget med 50 prosent hver. Hotellet skal driftes av Nordic Choice Hotels & Resorts. Planlagt åpning er september 2022.

Oppdaget 8. februar

Børsen får også bekreftet antall smittede fra HENT, som er hovedentreprenøren for byggeprosjektet.

UVANLIG HENVENDELSE: Petter Stordalen måtte nylig ta affære da Gerd (71) sendte ham et pengekrav etter flere tiår med radiostillhet. Foto/video: Bjørn Langsem / Dagbladet / Instagram Vis mer

- Jeg kan bekrefte at det har oppstått smitte på byggeplassen. Første smittetilfelle ble bekreftet 8. februar, og da startet vi umiddelbart arbeidet med testing, smittesporing og karantene av nærkontakter, sier prosjektsjef i Hent, Erik Tveit, til Børsen.

Han opplyser at det til daglig jobber cirka 250 arbeidere på byggeplassen.

- I ettertid har vi avdekket nye smittede som følge av nærkontakter, og testing. Det er i dag totalt 32 arbeidere som er påvist smittet.

Ikke stengt ned

- Har arbeiderne vært godt nok kjent med smitteverntiltakene?

- Ja, vi har tatt alle forholdsregler, forsikrer Tveit.

Prosjektsjefen opplyser at de ikke har fått pålegg om å stenge byggeplassen.

Foto: LPO Arkitekter
Foto: LPO Arkitekter Vis mer

- Vi er i tett dialog med smittevernkontoret og fortsetter massetesting i dag. Arbeidet med prosjektet fortsetter nå med redusert bemanning som følge av smitte og karantene. Det er for tidlig å si noe om dette vil slå ut i byggingen, men det jobbes med å unngå forsinkelser.

Smittevernoverlegen

- Alle firmaer der det er påvist smitte gjennomfører i dag massetest av sine ansatte. I tillegg er det anbefalt massetesting av øvrige firmaer som er engasjert. Alt dette i samarbeid med smittevernoverlegen i Oslo, sier Grete Sivertsen til Børsen.

Børsen har vært i kontakt med Stordalens pressekontakt i Strawberry, Ida Holen, for en kommentar. Hun henviser videre til HENT som er entreprenøren i prosjektet.

Startskuddet for restaureringen og ombyggingen av nabolagskvartalet Sommerro startet først i 2019. Foruten hotellprosjektet, vil området gi rom for nye boliger og næringsliv, deriblant flere serveringssteder og en kulturscene.

Ifølge LPO arkitekter skal vestkantbadet videreføres. Den gamle sentralhallen med Kroghs veggmaleri blir for øvrig hjertet i prestisjehotellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer