Stordalens «råeste» coronarammet

Byggeplassen til Petter Stordalens nye hotell på Solli plass i Oslo er rammet av et større coronautbrudd.

STASBYGG: Petter Stordalen bygger hotell i dette bygget i Sommerrogata 1 på Solli plass, opprinnelig ble det oppført Oslo lysverker i 1931. Foto: LPO Arkitekter
STASBYGG: Petter Stordalen bygger hotell i dette bygget i Sommerrogata 1 på Solli plass, opprinnelig ble det oppført Oslo lysverker i 1931. Foto: LPO Arkitekter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sommerro kan bli det råeste vi har gjort i Norden. Et gigantisk prosjekt. Det eneste jeg vet, er at det kommer til å koste over to milliarder, sa Stordalen til DN høsten 2018.

Hotellmogulen kunne fortelle om en planlagt åpning våren 2021 med 250 hotellrom, 21 suiter, flere restauranter og barer og takterrasse med svømmebasseng i de gamle lokalene til Oslo Lysverker på Solli plass.

Massetesting

Nå er byggeplassen rammet av et større coronautbrudd.

- Det siste jeg har opplysninger om er at det er 32 bekreftede smittede, men det kan være flere. Det pågår nå massetesting i samtlige involverte firmaer der det er påvist smitte, sier kommunikasjonssjef Grete Sivertsen i Aspelin Ramm til Børsen.

Aspelin Ramm og Stordalen-eide Strawberry Brothers eier bygget med 50 prosent hver. Hotellet skal driftes av Nordic Choice Hotels & Resorts. Planlagt åpning er september 2022.

Oppdaget 8. februar

Børsen får også bekreftet antall smittede fra HENT, som er hovedentreprenøren for byggeprosjektet.

- Jeg kan bekrefte at det har oppstått smitte på byggeplassen. Første smittetilfelle ble bekreftet 8. februar, og da startet vi umiddelbart arbeidet med testing, smittesporing og karantene av nærkontakter, sier prosjektsjef i Hent, Erik Tveit, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer