Sindre Finnes' aksjehandler:

Støre bryter tausheten

Statsminister Jonas Gahr Støre kommenterer for første gang aksjehandlene til Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes.

KOMMENTERER SAKEN: Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H) under partilederdebatten på Stortinget i Oslo etter valget 11. september. Foto: Lise Åserud / NTB
KOMMENTERER SAKEN: Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H) under partilederdebatten på Stortinget i Oslo etter valget 11. september. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsministeren mener at saken må bli ordentlig opplyst.

- Listen som er offentliggjort viser en betydelig mer omfattende handel enn det Statsministerens kontor har vært kjent med tidligere, sier Støre til NTB.

- Nå er det viktig at alle spørsmål blir stilt og at all informasjon kommer fram, understreker han.

Fredag ble det kjent at Erna Solbergs (H) ektemann Sindre Finnes gjorde 3640 aksjehandler mens Solberg var statsminister i perioden 2013–2021.

På spørsmål om hva han tenker om at saken kom rett etter valget, sier Støre følgende til NRK:

- Stortinget har spørsmål å stille om det, og offentligheten har spørsmål å stille om det, og det får Erna Solberg svare godt på.

Støre er for tiden på reise i Nord-Amerika. I neste uke skal han delta på høynivå-uka i FN i New York.

Høyre-leder Erna Solberg tok til tårene da hun fredag orienterte pressen om omfanget av ektemannens handler med aksjer og verdipapirer.

Da kom følgende fram:

  • Sindre Finnes gjennomførte 3640 kjøp og salg av aksjer og verdipapirer i perioden hun var statsminister, fra 2013 til 2021.
  • Han hadde rundt 1,8 millioner kroner i nettogevinst på denne handelen i samme periode.
  • Som følge av handelen har Erna Solberg vært inhabil i flere saker hun behandlet som statsminister.

Hun omtalte aksjehandelen som «et alvorlig tillitsbrudd».

- Som alle kan se har denne lista vært omfattende. Sindre har handlet langt mer enn han fortalt meg og Statsministerens kontor. Det er alvorlig, sa hun.

Solberg framholdt å aldri ha delt innsideinformasjon med ham. Hun kunne samtidig ikke utelukke at ektemannen plukket opp informasjon som han brukte da han handlet aksjer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer