Støre: - Har advart EU

Statsminister Jonas Gahr Støre har advart EU om et pristak på gass. Han mener EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen, også er enig i at det ikke er veien å gå.

NEGATIV TIL PRISTAK: Jonas Gahr Støre forteller at han har løpende dialog med EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen, angående pris på gass. Foto: Carina Johansen / NTB
NEGATIV TIL PRISTAK: Jonas Gahr Støre forteller at han har løpende dialog med EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen, angående pris på gass. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Børsen): Under sin årlige «State of the union»-tale onsdag morgen, sa EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen at EU og Norge har etablert en felles arbeidsgruppe som skal vurdere hvordan gassprisene kan senkes.

- Jeg har blitt enig med statsminister Støre om at vi skal nedsette en arbeidsgruppe. Sammen skal vi jobbe for å finne ut hvordan vi kan senke gassprisen, på en fornuftig måte, sa hun da.

Da Børsen møter Jonas Gahr Støre onsdag ettermiddag, letter han litt på sløret om samarbeidet mellom regjeringen og EU.

- Jeg har snakket med von der Leyen løpende. Vi er enige om at våre eksperter på energi kan sitte med deres eksperter og vurdere hvordan disse markedene nå fungerer, sier han, og legger til:

- Vi har fra norsk side advart mot pristak, fordi det kan sende helt gale signaler og føre til mindre gass i Europa. Det tror jeg er en holdning EU-kommisjonen deler.

Lengre avtaler

Støre forteller at arbeidsgruppa består av både diplomater og energieksperter fra Norge, som skal dele Norges synspunkter og erfaringer.

- Et av de forslagene som er oppe, er om flere av gassavtalene mellom norske og europeiske selskaper kan ha et lengre tidsperspektiv, enn disse veldig korte avtalene som er i spotmarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.