Statsministerens kontor bekrefter:

Støre må på gangen

Mens resten av regjeringen banker gjennom ny sentralbanksjef må statsminister Jonas Gahr Støre vente utenfor. Spenningen stiger mens avgjørelsen drøyer.

STÅR UTENFOR: Jonas Gahr Støre får ikke møte kongen i statsråd som normalt når avgjørelsen om ny sentralbanksjef skal tas. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
STÅR UTENFOR: Jonas Gahr Støre får ikke møte kongen i statsråd som normalt når avgjørelsen om ny sentralbanksjef skal tas. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utnevnelsen av ny sjef for Norges Bank er nært forestående. Sentralbanksjef Øystein Olsen går av i februar, og avgjørelsen har vært ventet i flere uker allerede.

Fredag kunne Dagbladet fortelle at beslutningen heller ikke kom denne dagen.

Men når avgjørelsen tas, må statsminister Jonas Gahr Støre vente på gangen, bekrefter Statsministerens kontor til Dagbladet tirsdag.

Stormer rundt Stoltenberg

Det er knyttet stor spenning til om tidligere statsminister Jens Stoltenberg får jobben. En rekke politikere og eksperter har advart sterkt mot den tidligere Ap-toppen, som er nær venn av statsminister Jonas Gahr Støre.

Det har stormet rundt Stoltenberg etter at det ble kjent at kandidatura hans ble diskutert på private middager med blant andre oljefondssjef Nicolai Tangen. Frp mener han burde trukket seg for lengst.

Det er regjeringen som endelig utpeker sentralbanksjefen, etter at finansministeren har tatt sitt valg. Det skjer i det høytidelige, men stort sett seremonielle, statsrådet som foregår hver fredag på Slottet.

Møtet ledes vanligvis av kongen, med statsministeren ved sin høyre hånd. Men i denne avgjørelsen sendes Jonas Gahr Støre på gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer