Strømpriser

Støre med dyster beskjed

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har ingen illusjoner om høsten. Men han avviser at samarbeidet i regjeringen har surnet.

ADVARER: Statsminister Jonas Gahr Støre tror vi må belage oss på høye strømpriser i lang tid framover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ADVARER: Statsminister Jonas Gahr Støre tror vi må belage oss på høye strømpriser i lang tid framover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vet at vi går inn i et år hvor det vil kreves mye av oss, sier Støre.

Gjennom sommeren har strømprisene steget til nye rekorder lengst sør i Norge. Samtidig øker frykten for økonomiske nedgangstider internasjonalt, mens Russland fortsetter krigføringen mot Ukraina.

I et intervju med NTB sier statsministeren nå at han tror alvoret fremdeles ikke har sunket skikkelig inn hos alle.

Men alvoret er stort.

- Norge er et lite, åpent land på et stort, ganske opprørt hav, sier Støre.

- Vi har i utgangspunktet gode ressurser til å komme igjennom dette og få til en myk landing. Men jeg tror jeg vil bruke enhver anledning jeg har, til å understreke at vi går et tøft år i møte.

«Winter is coming»

Støre viser til hvordan europeiske aviser nå ofte bruker begrepet fra «Game of Thrones»: «Winter is coming». Han tenker spesielt på strømkrisen.

- Vi har vår egen vannkraft, som vi må bruke på aller beste måte. Men vi har et Europa i energikrise som følge av krigen i Ukraina, gass som uteblir, atomkraft som stenges ned. Selv om kullkraft nå settes i gang, er også kull på vei ut av miksen. Og det har blåst lite, påpeker Støre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer