Arbeidsgiveravgiften

Støre-refs: - Straffer deling

Statsminister Jonas Gahr Støre gjør det stikk motsatte av hva man vil forvente av en Ap-regjering. Han straffer arbeidsgivere som vil dele av overskuddet med sine ansatte, hevder NHO-topp Øystein Eriksen Søreide.

STIKK: Statsminister Jonas Gahr Støre straffer arbeidsgivere som deler av verdiskapingen, hevder Abelia-direktør. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STIKK: Statsminister Jonas Gahr Støre straffer arbeidsgivere som deler av verdiskapingen, hevder Abelia-direktør. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det sviende stikket fra Abelias administrerende direktør Øystein Eriksen Søreide kommer én uke før Støre tar med seg alle statsrådene til den første og derfor så viktige budsjettkonferansen for neste års statsbudsjett.

Søreide snakker om det omstridte topptrinnet på arbeidsgiveravgiften - 5 prosent ekstra - for inntekter over 750 000 kroner.

- Regjeringen har hele tiden sagt at denne ekstra avgiften skulle være midlertidig. Jeg forventer en avklaring om at de akter å holde ord. Å fjerne denne ekstraavgiften må være det første regjeringen gjør når de begynner å jobbe med statsbudsjettet for neste år, sier Søreide til Børsen.

Baklengs inn i framtida

Regjeringens arbeid med neste års statsbudsjett begynner for alvor søndag 5. mars. Da låser statsrådene seg inn på Klækken hotell, hvor det vil bli beinhard tautrekking og tøffe prioriteringer tre dager til ende.

Søreide mener det er én prioritering som er så opplagt at den verken bør utløse tårer eller gnissel.

- Arbeidsgiveravgiftens ekstratrinn for inntekter over 750 000 kroner er jo ikke noe annet enn en ekstra skatt på arbeidsplasser, og da særlig på kompetansearbeidsplasser. Regjeringen sier jo selv at det er kompetanse og kunnskap vi skal leve av i framtida. Da nytter det ikke å gå baklengs inn i framtida, sier Søreide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer