Støre refses: - Bløffer

Rødts Mímir Kristjánsson er ikke imponert over et «historisk godt» trygdeoppgjør. - Det holder ikke med prosenter, sier stortingsrepresentanten.

REFSES: Mímir Kristjánsson mener statsminister Jonas Gahr Støre ikke har sine ord i behold når han omtaler årets trygdeoppgjør som «historisk godt». Foto: Terje Pedersen / NTB
REFSES: Mímir Kristjánsson mener statsminister Jonas Gahr Støre ikke har sine ord i behold når han omtaler årets trygdeoppgjør som «historisk godt». Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Støre bløffer når han sier at pensjonistene blir årets inntektsvinner, smeller det fra Rødts stortingsrepresentant, Mímir Kristjánsson.

15. mai gikk startskuddet for årets trygdeoppgjør, der det forhandles på vegne av en million alderspensjonister, 364 000 uføretrygdede og flere andre grupper.

- Betaler ikke med prosenter

Det forventes at det vil ende med et historisk godt oppgjør, fordi det tas utgangspunkt i regjeringens anslag på lønns- og prisveksten i Revidert nasjonalbudsjett på henholdsvis 5,25 og 5,4 prosent.

På toppen av dette skal det etterreguleres for lavt anslått lønns- og prisvekst i fjorårets budsjett. Unio mener det kan gi en økning på over 8,5 prosent.

En høyt prosentsats, men det imponerer ikke Kristjánsson. Årsaken til at trygdeoppgjøret er «historisk godt», handler bare om at prisveksten er så høy, mener han.

- Pensjonistene kan ikke betale strømregninga med prosenter. Derfor må det være en sosial profil på årets trygdeoppgjør. For en minstepensjonist er seks prosents inntektsøkning bare småpenger sammenliknet med hva arbeidstakerne får, sier Kristjansson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.