Strømpriser

Støre var informert

Statsminister Jonas Gahr Støre var orientert om at nestlederen ville gå ut mot hans egen utvalgsleder. - Arbeiderpartiet dobbeltkommuniserer, mener Høyres Nikolai Astrup.

STRØMKABELFLOKE: Ap-nestleder Bjørnar Skjæran (til høyre) handlet i forståelse med statsminister Jonas Gahr Støre, ifølge partiet. Foto: Javid Parsa / NTB
STRØMKABELFLOKE: Ap-nestleder Bjørnar Skjæran (til høyre) handlet i forståelse med statsminister Jonas Gahr Støre, ifølge partiet. Foto: Javid Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Et forslag fra Stavanger har skapt intern uenighet i Arbeiderpartiet.

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun leder et nytt energiutvalg i Ap og foreslår å utjevne de enorme strømprisforskjellene mellom nord og sør i Norge.

Men å få fortgang på å koble strømnettet mellom nord og sør er uaktuelt, hevder Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Skjæran i en kronikk hos Nordnorsk debatt.

Dagbladet har spurt partisekretær i Ap Kjersti Stenseng om Skjærans utspill er Ap-ledelsens linje, eller om han kjører sololøp.

- Bjørnar har uttalt seg i forståelse med resten av ledelsen, svarer Stenseng i en SMS til Dagbladet.

187 ganger høyere priser

Stenseng legger til:

- Men det er viktig å understreke at nå skal vi ha en god og åpen debatt om disse spørsmålene i partiet vårt fram til utvalget skal levere sin innstilling, skriver hun.

Strømmen var i forrige uke 187 ganger dyrere i Sør-Norge enn i Nord-Norge. Det viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

Ap-nestleder Skjæran, som selv er fra Nordland, skriver hos Nordnorsk debatt at å overføre strøm fra nord til sør ville økt prisen betydelig i nord, men ikke bidratt til vesentlig lavere priser i sør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer