Støre: - Vil bidra

Regjeringen vil bidra til å opplyse saken om tidligere statsråd Ola Borten Moes aksjekjøp.

VIL BIDRA: Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
VIL BIDRA: Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Joakim Halvorsen / NTB Vis mer
Publisert

I dag ble det klart at økokrim vil etterforske om tidligere statsråd Ola Borten Moe (Sp) har gjort noe straffbart i forbindelse med aksjekjøpene i Kongsberg-gruppen.

- Økokrim har gjort en uavhengig vurdering, som vi tar til etteretning. Nå skal de gjøre jobben sin, og vi vil bidra til at de får all informasjonen de trenger, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har også kommentert etterforskningen.

- Jeg tar Økokrims beslutning til etterretning. De har gjort en uavhengig vurdering, og vi vil bidra slik at de får det de trenger i arbeidet fremover, sier Støre i en uttalelse til NTB.

- Handler om tillit

Ifølge Økokrim igangsettes etterforskningen av Borte Moe umiddelbart.

- Særlig viktig er det fordi Ola Borten Moe var medlem av regjeringen da han kjøpte aksjene, og mistanken gjelder at han kan ha misbrukt opplysninger han har fått som politiker og regjeringsmedlem. Saken handler derfor også om tilliten til vårt politiske og demokratiske system, skriver Økokrim på sine hjemmesider.

Økokrimsjef Pål Lønseth skriver at Ola Borten Moe har sagt han vil bidra til etterforskningen.

- Ola Borten Moe har gitt uttrykk for at han vil bidra etter beste evne til å opplyse saken. Det er viktig og positivt, sier Lønseth.

Børsen har forsøkt å komme i kontakt med både Økokrim og Ola Borten Moe. De har så langt ikke besvart våre henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer