Storkutt - opp mot 200 ansatte rammes

Fjord Line: Opp mot 200 ansatte blir permittert eller sagt opp.

FJORD LINE KUTTER: må kutte kostnadene og vurderer å permittere eller si opp mange av ferjerederiets rundt 700 ansatte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
FJORD LINE KUTTER: må kutte kostnadene og vurderer å permittere eller si opp mange av ferjerederiets rundt 700 ansatte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag satt ledelsen i selskapet for å diskutere kostnadskutt, og i dag varsler selskapet at de kommer til å gjennomføre omfattende kutt som vil ramme opp mot 200 ansatte.

– Vi har de siste årene brukt vesentlige ressurser på effektivisering og automasjon i alle deler av vår virksomhet. Dette vil få ytterligere fokus nå og forventes å gi betydelige innsparinger. Det er dog svært vanskelig å forutse lengden på krisen, noe som krever at vi setter i gang ytterligere tiltak, sier Rickard Ternblom, Administrerende direktør i Fjord Line, i en pressemelding.

- Selv med myndighetenes utvidede permitteringsregler, kompensasjonsordning og lånegarantiordning, kommer vi ikke kommer utenom at de ansatte blir berørte. Opp mot 200 personer vil bli permittert eller oppsagt. Kostnadsreduksjoner er det eneste som hjelper når inntektene faller så dramatisk som det vi har opplevd de siste månedene, Fortsetter han.

Fjord Line har fortsatt daglige avganger til Danmark fra Bergen, Stavanger og Langesund, til tross for myndighetenes reiserestriksjoner.

Selskapet har om lag 700 ansatte, men antallet varierer gjennom året. Totalt har rederiet tidligere permittert 18 personer i Sandefjord og Strömstad som følger av at skipet MS Oslofjord ligger til kai, skriver Sandefjords Blad , som først skrev om saken.

Avisen har tidligere omtalt at rederiet taper hundrevis av millioner kroner på at skipet ligger til kai i Sandefjord.

Ternblom viser til at 2019 var et rekordår for Fjord Line, både når det gjelder omsetning og resultat, og at de derfor var store optimister for 2020.

- Dessverre snudde alt med Covid-19. Tall fra perioden mars til august viser at selskapet har vært hardt rammet med en nedgang i lønnsomheten sammenlignet med 2019 på hele 80 prosent. Bookingene er nå bare en brøkdel av det vi normalt har på dette tidspunktet. Nå forbereder vi oss på at det kan ta lang tid før vi er tilbake til normal drift, sier Ternblom.

For litt under to uker siden ble det kjent at Color Line er nødt til å kutte 250 millioner i kostnader fra og med neste år. Dermed forsvinner 300 årsverk.

Børsen kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer