Storkutt - opp mot 200 ansatte rammes

Fjord Line: Opp mot 200 ansatte blir permittert eller sagt opp.

FJORD LINE KUTTER: må kutte kostnadene og vurderer å permittere eller si opp mange av ferjerederiets rundt 700 ansatte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
FJORD LINE KUTTER: må kutte kostnadene og vurderer å permittere eller si opp mange av ferjerederiets rundt 700 ansatte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag satt ledelsen i selskapet for å diskutere kostnadskutt, og i dag varsler selskapet at de kommer til å gjennomføre omfattende kutt som vil ramme opp mot 200 ansatte.

– Vi har de siste årene brukt vesentlige ressurser på effektivisering og automasjon i alle deler av vår virksomhet. Dette vil få ytterligere fokus nå og forventes å gi betydelige innsparinger. Det er dog svært vanskelig å forutse lengden på krisen, noe som krever at vi setter i gang ytterligere tiltak, sier Rickard Ternblom, Administrerende direktør i Fjord Line, i en pressemelding.

- Selv med myndighetenes utvidede permitteringsregler, kompensasjonsordning og lånegarantiordning, kommer vi ikke kommer utenom at de ansatte blir berørte. Opp mot 200 personer vil bli permittert eller oppsagt. Kostnadsreduksjoner er det eneste som hjelper når inntektene faller så dramatisk som det vi har opplevd de siste månedene, Fortsetter han.

Fjord Line har fortsatt daglige avganger til Danmark fra Bergen, Stavanger og Langesund, til tross for myndighetenes reiserestriksjoner.

Selskapet har om lag 700 ansatte, men antallet varierer gjennom året. Totalt har rederiet tidligere permittert 18 personer i Sandefjord og Strömstad som følger av at skipet MS Oslofjord ligger til kai, skriver Sandefjords Blad , som først skrev om saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer