Konkursveksten fortsetter

- Større og mer alvorlige

Konkursene blir større og mer alvorlige, ifølge fersk statistikk. Dessuten gir inkassotallene grunn til å ringe i alarmklokkene.

VEKKER BEKYMRING: Vi går en alarmerende høst og vinter i møte, slår inkassogiganten fast. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
VEKKER BEKYMRING: Vi går en alarmerende høst og vinter i møte, slår inkassogiganten fast. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Konkursene blir større og mer alvorlige, mens inkassostatistikken vitner om en krevende høst og vinter.»

Slik lyder den nedslående beskjeden fra inkassoselskapet Fair Group, i deres ferske statistikk.

Tallene for oktober vitner om en «regntung høst for norsk næringsliv».

- Større og mer alvorlige

Den sterke konkursveksten fortsetter. 296 selskaper gikk konkurs i Norge i oktober - det er en økning på over 21 prosent i forhold til i fjor.

Christian Aandalen, administrerende direktør i Fair Group, er bekymret over at konkursene blir «større og mer alvorlige».

- Nå har jo konkursveksten holdt seg stabilt høy ganske lenge. Det som skiller seg litt ut i oktober sammenliknet med forrige måned, er at konkursene blir stadig større. De var dobbelt så store i oktober i år sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Dermed rammes flere ansatte, sier Aandalen til Børsen.

Det blir altså ikke bare flere konkurser - de vokser også i størrelse. Virksomhetene som gikk konkurs i oktober, omsatte for nesten 2,2 milliarder kroner.

Det er mer enn dobbelt så mye sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer