Aleksej Navalnyj:

- Største bestikkelsen i historien

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj retter sterke anklager mot president Vladimir Putin.

HEVDER PUTIN EIER MILLIARDPALASS: Ifølge Alexis Navalnys kilder er Putins palass bygget ved hjelp av «de største bestikkelsene i historien». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld ble Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj pågrepet da han vendte tilbake til Russland. Han har flere ganger beskyldt russiske myndigheter for å prøve å drepe ham - men Russlands president, Vladimir Putin, har nektet for at de var involvert.

Tirsdag publiserte Navalnyj en gransking med en tilhørende video, hvor han kom med med sterke anklager mot president Vladimir Putin.

Han hevder at Putins allierte brukte ulovlige midler på en ekstravagant eiendom ved Svartehavet. Eiendommen skal ha en verdi på over 10 milliarder kroner og ble ifølge granskingen betalt for med «den største bestikkelsen i historien».

Kreml-talsmannen Dmitrij Peskov avviser imidlertid anklagene overfor nyhetsbyrået Ria Novosti og kaller dem usanne.

- Bygde et palass for sjefen

Navalnyjs gransking beskriver eiendommen som 39 ganger så stor som Monaco, og den skal blant annet omfatte et casino, en vingård og en skøytebane.

- Det er en separat stat inne i Russland. Og i den staten er det en eneste uerstattelig tsar: Putin, sier Navalnyj i videoen.

Han legger til:

- De bygde et palass for sjefen med disse pengene, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer