- Største bilfiasko på 60 år

Bilekspert slaktet Tesla på TV. Nå forklarer sjefen hvordan skuddsikre vinduer ble knust.

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla-sjefen Elon Musk gikk høyt ut på banen og garanterte at vinduene i den nye Tesla pickup'en er skuddsikre for alle håndvåpen opp til 9 millimeter ammunisjon.

Det verden husker fra den ubeskjedne lanseringen i Los Angeles sist torsdag er to store hull i siderutene. Teslas sjefdesigner Franz Von Holzhauser kastet to stålkuler for å dokumentere vinduenes eminente kvalitet.

TV-kanalen CNBC mente å ha overhørt at Musk selv utbrøt «Hva i helvete», og trakk seg forfjamset tilbake på scenen.

Hva som ble sagt på bakrommet etter verdenslanseringen av Cybertruck-modellen med skuddsikre vinduer, har det ikke kommet fram en bokstav om.

Men allerede fredag morgen reagerte New York-børsen høylytt. Tesla Inc-aksjen gikk ned 6 prosent i kurs over natta, forklart med vindusfadesen og at Tesla Cybertruck har et merkelig utseende.

Dermed forsvant ble Elon Musks formue redusert fra 180 til 173 milliarder kroner.

Ideen til design kom fra James Bond-filmen «Spionen som elsket meg» (1977) og «Blade Runner» (1982) forklarte Tesla-gründeren før lanseringen.

- Verst siden Ford

- Den største fiaskoen i amerikansk bilindustri siden Ford Edsel (1957-59) kommenterte CNBCs bilekspert etter de knuste ruters kveld i LA torsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer