- Største bobla i min karriere

Wall Street-veteran med kraftig advarsel.

ADVARER: Dersom renta går opp, kan det bety trøbbel, mener Wall Street-topp. Foto: Andrew Kelly / Reuter / NTB
ADVARER: Dersom renta går opp, kan det bety trøbbel, mener Wall Street-topp. Foto: Andrew Kelly / Reuter / NTB Vis mer
Publisert

- Akkurat nå er vi kanskje i den største bobla i min karriere, sier den velrenommerte investoren og Wall Street-veteranen Richard Bernstein til CNBC.

Børsveteranen, som også har vært rådgiver for den markante investeringsbanken Merrill Lynch, var tidligere i år ute og advarte mot at Bitcoin er ei boble. Siden den gang har verdien gått noe opp, men det har fremdeles vært 20 prosents nedgang de siste tre månedene.

- Kryptonitt

Nå er det altså ikke kryptovaluta som bekymrer Bernstein. Når han sier at det kan være den største bobla i hans karriere, impliserer han at den er større enn dot com-bobla ved årtusenskiftet, og husbobla som var den utløsende faktoren for finanskrisen i 2008.

- Alle som har disse langtidsinvesteringene, må være veldig overbevist om at renta skal forbli lav på lang sikt, og ikke skal opp, for det er kryptonitt for denne bobla, sier Bernstein.

Sjefstrateg i Nordea, Erik Bruce, forklarer at dette først og fremst dreier seg om obligasjoner. Den amerikanske sentralbanken har kjøpt opp, og kjøper opp, obligasjoner, for å holde rentenivået kunstig lavt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.