Storstilt politiaksjon mot fiskenæringen

Politiet har tatt ut siktelse mot fire selskap, og to personer er pågrepet i en etterforskning mot fiskenæringen.

ETTERFORSKES: To personer er pågrepet i en politiaksjon tirsdag formiddag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Troms politidistrikt etterforsker personer og selskaper for brudd på fiskerilovgivningen og regnskapsovertredelser, opplyses det i en pressemelding like etter klokka 11.30 tirsdag.

To personer er pågrepet, og politiet har tatt ut siktelse mot fire selskap som ledd i etterforskningen.

De varsler at det vil bli en pressekonferanse om aksjonen og etterforskningen tirsdag kveld klokka 19.00, på politihuset i Tromsø.

Har du tips, video eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

- Vi henter nå inn mer informasjon gjennom ransaking på fiskemottak, fartøy og diverse kontorlokaler, samt gjennom avhør av personer. Målet er at vi skal få dannet oss et godt grunnlag for videre etterforskning. Vi kan ikke utelukke at siktelsene blir utvidet til flere bestemmelser eller flere personer, sier politiadvokat Ronny Jørgensen i pressemeldingen.

Aksjonen har bakgrunn i det tverretatlige a-krimsamarbeidet.

- Helt avgjørende

- Dette er en bransje som omsetter for mange milliarder kroner, og hvor det tidligere er avdekket regelverksbrudd. Det er derfor svært viktig at Skatteetaten og andre kontrollmyndigheter er tett på for å avdekke lovbrudd og sikre like konkurransevilkår, sier skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten i meldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer