Strømkrisa:

- Stortinget må gripe inn

Mandag møtes Stortinget til et ekstraordinært strøm-møte. Flere partier mener Stortinget nå må gi flere marsjordrer til regjeringen.

VIL HA FORTGANG: Lan Marie Berg mener regjeringen har gjort for lite i møte med kraftkrisa. Hun varsler at MDG vil fremme en rekke forslag under det ekstraordinære strøm-møtet mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL HA FORTGANG: Lan Marie Berg mener regjeringen har gjort for lite i møte med kraftkrisa. Hun varsler at MDG vil fremme en rekke forslag under det ekstraordinære strøm-møtet mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mandag avbryter Stortinget sommerferien i et ekstraordinært møte for å diskutere tiltak mot kraftsituasjonen og de rekordhøye strømprisene.

At regjeringen fredag la fram en strømstøtteordning til bedriftene, gjør at de trolig rir av den verste stormen. Likevel sitter flere partier klare til å søke flertall for andre strømforslag.

- Når det gjelder energisparing, har regjeringen gjort veldig lite. Her må Stortinget gripe inn og vedta en bedre politikk, sier Lan Marie Berg (MDG).

Vil ikke vente

- Jeg forventer at Stortinget går sammen om konkrete grep for energisparing, en mer omfordelende strømstøtte og om tiltak som styrker energisikkerheten i Europa foran vinteren, sier Berg.

Hun understreker at strømstøtteordningen er viktig, men MDG mener Norge trenger en mer omfordelende modell som ikke «belønner høyt forbruk» som i dag.

- Det trengs tiltak som får effekt allerede i høst. Hvis vi venter på statsbudsjettet, skjer ingenting før i vinter. Derfor kommer MDG til å legge fram en rekke tiltak på hastemøtet, blant annet en krisepakke for energisparing. Nå må folk og bedrifter få skikkelig støtte til å etterisolere, installere varmepumpe, legge solceller på taket og skifte vinduer, sier Berg til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer