Stortinget vil oppheve skjenkeforbud

Overkjører regjeringen.

ÅPNER FOR SKJENKING: Det er full skjenkestopp i Norge per dags dato, men nå vil Stortinget åpne for skjenking på steder med lavt smittetrykk. Foto: Terje Bendiksby / NTB
ÅPNER FOR SKJENKING: Det er full skjenkestopp i Norge per dags dato, men nå vil Stortinget åpne for skjenking på steder med lavt smittetrykk. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stortinget overkjører regjeringen og vil åpne for skjenking på steder med lavt smittetrykk, skriver NTB.

- Overraskende

Det ble klart da Stortinget tirsdag voterte over et forslag fra Siv Jensen på vegne av Fremskrittspartiet tirsdag ettermiddag.

«Stortinget ber regjeringen sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering», heter det i vedtaket.

- Overraskende og gledelig med flertall for et fornuftig forslag. Det er ingen grunn til å ha et nasjonalt skjenkeforbud når det er så stor smittevariasjon og det er i hvert fall fornuftig å kunne åpne for alkoholservering sammen med matservering på steder som har organiserte smittevernregler, sier Siv Jensen.

- Nå må regjeringen følge opp Stortingets vedtak umiddelbart. Det er ingen grunn til at ikke kommuner med lavt smittetrykk ikke skal få anledning til å servere alkohol i forbindelse med matservering etter dette vedtaket.

Faglig uenighet

Mandag opplyste statsminister Erna Solberg at det nasjonale skjenkeforbudet, som ble innført like over nyttår, blir forlenget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.