Støttekronene renner inn

Over 3800 personer har donert penger til støtte for Fosen-aksjonistene. Så langt har over én million kroner blitt samlet inn.

Greta Thunberg ble båret vekk to ganger i løpet demonstrasjonene i Oslo onsdag morgen. Til Dagbladet kaller hun vindmølleparken på Fosen «en stor forbrytelse». Video: Håvard T. L. Knutsen. Reporter: Marthe S. Lien / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I dag eskalerer vi aksjonen enda et hakk - vi skal stenge departement for departement, sa Ella Marie Hætta Isaksen til Dagbladet onsdag morgen.

Hun fortalte at flere har kommet til, både i form av fulle busser og fly fra blant annet Nord-Norge.

- Det er helt tydelig at mange har lyst til å være med. Folk synes det er vondt å sitte hjemme og se på, og kommer for å bidra.

Demonstrantene har fortalt til Dagbladet at de potensielt kan holde på i ukevis.

Onsdag morgen ga politiet aktivistene pålegg om å fjerne seg fra Finansdepartementet. Kort tid etterpå begynte politiet å bære demonstrantene.

Seinere fjernet politiet demonstranter utenfor inngangen til Klima- og miljødepartementet.

Greta Thunberg var blant aksjonistene som ble fjernet begge ganger.

Risikerer bøter

Operasjonsleder Alexander Østerhaug sier til Dagbladet at aksjonistene først blir bedt om å fjerne seg fra inngangene, og at de får et formelt pålegg om å fjerne seg innen et visst tidspunkt. Om ikke det skjer, blir de båret bort av politiet.

Men skulle de få bot - har pengestøtten til rettshjelp og bøter for aksjonistene rent inn de siste dagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.