Støttekronene renner inn

Over 3800 personer har donert penger til støtte for Fosen-aksjonistene. Så langt har over én million kroner blitt samlet inn.

Greta Thunberg ble båret vekk to ganger i løpet demonstrasjonene i Oslo onsdag morgen. Til Dagbladet kaller hun vindmølleparken på Fosen «en stor forbrytelse». Video: Håvard T. L. Knutsen. Reporter: Marthe S. Lien / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I dag eskalerer vi aksjonen enda et hakk - vi skal stenge departement for departement, sa Ella Marie Hætta Isaksen til Dagbladet onsdag morgen.

Hun fortalte at flere har kommet til, både i form av fulle busser og fly fra blant annet Nord-Norge.

- Det er helt tydelig at mange har lyst til å være med. Folk synes det er vondt å sitte hjemme og se på, og kommer for å bidra.

Demonstrantene har fortalt til Dagbladet at de potensielt kan holde på i ukevis.

Onsdag morgen ga politiet aktivistene pålegg om å fjerne seg fra Finansdepartementet. Kort tid etterpå begynte politiet å bære demonstrantene.

Seinere fjernet politiet demonstranter utenfor inngangen til Klima- og miljødepartementet.

Greta Thunberg var blant aksjonistene som ble fjernet begge ganger.

Risikerer bøter

Operasjonsleder Alexander Østerhaug sier til Dagbladet at aksjonistene først blir bedt om å fjerne seg fra inngangene, og at de får et formelt pålegg om å fjerne seg innen et visst tidspunkt. Om ikke det skjer, blir de båret bort av politiet.

Men skulle de få bot - har pengestøtten til rettshjelp og bøter for aksjonistene rent inn de siste dagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer