- Straffer gående og syklister

På flere strekninger er det gratis å ta med bilen på bilførende hurtigbåter, mens syklende og gående fortsatt må betale. Det får nestleder i MDG, Arild Hermstad, til å reagere.

IKKE I ORDNINGEN: Ferjen mellom Skarberget og Bognes i Nordland er gratis for passasjerer, men ikke for biler. Foto: Marianne Løvland / NTB
IKKE I ORDNINGEN: Ferjen mellom Skarberget og Bognes i Nordland er gratis for passasjerer, men ikke for biler. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en e-post fra Jens Morten Nystad, faggruppeleder for rutetilbud og drift i Nordland fylkeskommune, kommer det fram at også reisende med bil avkreves personbillett på de bilførende hurtigbåtsambandene. Overfarten er altså kun gratis for kjøretøyet. Dette er nå rettet opp i.

Fra 1. juli ble det gratis å ta med bilen på utvalgte bilførende hurtigbåter i Norge. Gående og syklende passasjerer må fortsatt betale.

Dette reagerer Miljøpartiet De Grønne (MDG) på.

- Vi er opptatte av at det skal lønne seg å leve miljøvennlig. Da er det ikke smart å straffe de som går eller sykler ved at de må betale, mens andre slipper, sier nestleder i MDG, Arild Hermstad til Dagbladet Børsen.

Sparer penger med bil

I det reviderte statsbudsjettet for 2022 satte regjeringen av 89 millioner for å gjøre flere ferjesamband gratis fra 1. juli. Dette omfattet i første omgang ferjer som hadde under 100 000 passasjerer i 2019.

Tilnærmet alle ferjesamband er allerede gratis for gående og syklende. Dette skyldes AutoPASS-ordningen, som bare registrerer og tar betalt for kjøretøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.