Strammer grepet

Finansministrene i G7-landene varsler ytterligere sanksjoner mot Russland på ettårsdagen for invasjonen av Ukraina.

DIAMANTER: G7-landene akter å ramme Russlands økonomi, herunder diamantindustri, enda hardere. Illustrasjonsfoto: Chi-Photo/Nick Cunard/REX/NTB
DIAMANTER: G7-landene akter å ramme Russlands økonomi, herunder diamantindustri, enda hardere. Illustrasjonsfoto: Chi-Photo/Nick Cunard/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bankvesenet, gruvedrift og forsvarsindustrien er noen av målene som sanksjonene er ment å skulle ramme.

- Vi vil jobbe samlet for å ramme produksjonen av diamanter, ta grep rettet mot finanssektoren og gjøre ytterligere tiltak for å begrense Russlands energiinntekter, heter det i en uttalelse som ble publisert fredag kveld.

Finansministrene hadde tidligere på dagen hatt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj med på møtet via link.

BAR OVERKROPP: Verdenslederne spøker om Putins bildeseanse i bar overkropp. Video: AP Vis mer

- Vi vil opprettholde og utvide allerede innførte økonomiske tiltak, heter det i uttalelsen, gjengitt av nyhetsbyrået Reuters.

G7-landene også blitt enige om at det skal innføres sanksjoner mot land som støtter Russlands krig i Ukraina med materiell eller på annen måte understøtter president Vladimir Putins krigskasse.

- Land som bistår Russland med å omgå sanksjoner risikerer å måtte betale en høy pris, heter det blant annet i uttalelsen.

- Russland må umiddelbart trekke tilbake sine styrker fra Ukraina. Vi vil aldri anerkjenne ulovlig annektering av østlige regioner i Ukraina, heller ikke Krim eller Sebastopol, heter det også i uttalelsen, melder Reuters.

G7 består av Canada, Japan, Storbritannia og USA i tillegg til EU-landene Frankrike, Italia og Tyskland.

USA og Storbritannia har i tillegg til G7-uttalelsen, kunngjort egne sanksjonstiltak rettet mot våpen- og teknologiindustrien og aktører som samarbeider med disse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer