Strammer grepet

Finansministrene i G7-landene varsler ytterligere sanksjoner mot Russland på ettårsdagen for invasjonen av Ukraina.

DIAMANTER: G7-landene akter å ramme Russlands økonomi, herunder diamantindustri, enda hardere. Illustrasjonsfoto: Chi-Photo/Nick Cunard/REX/NTB
DIAMANTER: G7-landene akter å ramme Russlands økonomi, herunder diamantindustri, enda hardere. Illustrasjonsfoto: Chi-Photo/Nick Cunard/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bankvesenet, gruvedrift og forsvarsindustrien er noen av målene som sanksjonene er ment å skulle ramme.

- Vi vil jobbe samlet for å ramme produksjonen av diamanter, ta grep rettet mot finanssektoren og gjøre ytterligere tiltak for å begrense Russlands energiinntekter, heter det i en uttalelse som ble publisert fredag kveld.

Finansministrene hadde tidligere på dagen hatt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj med på møtet via link.

- Vi vil opprettholde og utvide allerede innførte økonomiske tiltak, heter det i uttalelsen, gjengitt av nyhetsbyrået Reuters.

G7-landene også blitt enige om at det skal innføres sanksjoner mot land som støtter Russlands krig i Ukraina med materiell eller på annen måte understøtter president Vladimir Putins krigskasse.

- Land som bistår Russland med å omgå sanksjoner risikerer å måtte betale en høy pris, heter det blant annet i uttalelsen.

- Russland må umiddelbart trekke tilbake sine styrker fra Ukraina. Vi vil aldri anerkjenne ulovlig annektering av østlige regioner i Ukraina, heller ikke Krim eller Sebastopol, heter det også i uttalelsen, melder Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer