Bransjetopp slår krise-alarm

Strammer inn: - Fryktelig skadelig

- Det vil bli en fryktelig nedgang i produksjonen, advarer bransjetopp. Han advarer mot konsekvensene dersom det blir forbudt å leie inn arbeidskraft på byggeplasser.

FULL BREMS: Tungvekter i byggebransjen advarer mot forbud av innleid arbeidskraft. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FULL BREMS: Tungvekter i byggebransjen advarer mot forbud av innleid arbeidskraft. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) varsler kraftige innstramminger for bemanningsbransjen.

Forslaget sendes ut på høring om kort tid.

Regjeringen anbefaler et forbud mot innleid arbeidskraft på byggeplasser i Oslo og det sentrale østlandsområdet, framkommer det i en pressemelding tirsdag.

I tillegg kommer det forslag om flere generelle endringer i innleiereglene i arbeidsmiljøloven som vil gjelde for alle virksomheter.

Tajik har jobbet med planen siden Ap/Sp-regjeringen overtok i fjor høst. Poenget er å bekjempe useriøse aktører, slå ned på arbeidslivskriminalitet og utnytting av sårbare arbeidstakere.

- Fryktelig skadelig

- Vi er all inn for å stille krav til seriøsitet i bransjen. Men et forbud mot innleie er ikke veien å gå. Det vil være ødeleggende og fryktelig skadelig, sier administrerende direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin til Børsen.

Entreprenørbedriften er en tungvekter med 800 faste medarbeidere som leverer rørtjenester for alt fra vann, elektro, ventilasjon og til industrien.

Han slår full krise-alarm om innleieforbud:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer