Nest høyeste smitte i landet:

Strammer inn etter krisemøte: - Bekymret

Onsdag ble det avholdt et ekstraordinært krisemøte i Rælingen kommune etter flere utbrudd den siste tida. - Vi er usikre på situasjonen etter påske, sier ordføreren.

SKJENKESTOPP: Helseminister Bent Høie varsler at det blir nye, strenge nasjonale tiltak til over påske. Det blir blant annet skjenkestopp i hele landet. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi innfører et forsterket rødt smittevernnivå umiddelbart. Det betyr mindre kohorter og færre nærkontakter i skoler og barnehager, sier ordfører Ståle Grøtte (Ap) i Rælingen kommune til Romerikes Blad, som omtalte saken først.

Barnehagene stenger første dag etter påske, og skolene vil ha to digitale undervisningsdager etter ferien. Kommunen har allerede innført rødt nivå på skolene.

- Nå blir det færre barn i hver gruppe og strengere regler. Det innebærer at vi må ha barnehagene stengt første dag etter påske og digital undervisning i skolene, samtidig som vi forbereder det nye nivået. Dette vil også medføre noe mer digital undervisning for de eldste elevene, fra 5. klasse og oppover, sier ordføreren til Dagbladet.

- Bekymret

Ifølge Romerikes Blad har kommunen nå det nest høyeste smittetrykket i landet med 993 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene.

- Vi er usikre på situasjonen etter påske, sier Grøtte og legger til:

- Tidligere har ferier vist over hele landet at det kan påvirke smittetallene negativt, og det er derfor vi gjør dette, fordi vi er bekymret for hvordan situasjonen vil være etter påske, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer