Nest høyeste smitte i landet:

Strammer inn etter krisemøte: - Bekymret

Onsdag ble det avholdt et ekstraordinært krisemøte i Rælingen kommune etter flere utbrudd den siste tida. - Vi er usikre på situasjonen etter påske, sier ordføreren.

SKJENKESTOPP: Helseminister Bent Høie varsler at det blir nye, strenge nasjonale tiltak til over påske. Det blir blant annet skjenkestopp i hele landet. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi innfører et forsterket rødt smittevernnivå umiddelbart. Det betyr mindre kohorter og færre nærkontakter i skoler og barnehager, sier ordfører Ståle Grøtte (Ap) i Rælingen kommune til Romerikes Blad, som omtalte saken først.

Barnehagene stenger første dag etter påske, og skolene vil ha to digitale undervisningsdager etter ferien. Kommunen har allerede innført rødt nivå på skolene.

- Nå blir det færre barn i hver gruppe og strengere regler. Det innebærer at vi må ha barnehagene stengt første dag etter påske og digital undervisning i skolene, samtidig som vi forbereder det nye nivået. Dette vil også medføre noe mer digital undervisning for de eldste elevene, fra 5. klasse og oppover, sier ordføreren til Dagbladet.

- Bekymret

Ifølge Romerikes Blad har kommunen nå det nest høyeste smittetrykket i landet med 993 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene.

- Vi er usikre på situasjonen etter påske, sier Grøtte og legger til:

- Tidligere har ferier vist over hele landet at det kan påvirke smittetallene negativt, og det er derfor vi gjør dette, fordi vi er bekymret for hvordan situasjonen vil være etter påske, sier han.

Kommunen har de siste ukene hatt svært høyt smittetrykk. Forrige helg og i starten av uka hadde kommunen et gjennomsnitt på 25 smittede per dag. De siste fire dagene ble det registrert et gjennomsnitt på 9 smittede per dag.

Også nabokommunene Lørenskog og Lillestrøm har opplevd høyt smittetrykk den siste tida. I Lillestrøm kommune ble det registrert 27 nye tilfeller torsdag, mens i Lørenskog er antallet 20.

HAR EFFEKT: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad kommer med to viktige nyheter om utviklingen i pandemien. Reporter: Jeanette N. Vik / Dagbladet TV Vis mer

Smitteøkning etter påske

Rælingen kommunen ber også alle som har eller har hatt symptomer på covid-19, om å teste seg. Kommunens erfaring tilsier at smittepresset øker etter ferier.

- Vi er veldig tydelig overfor befolkningen om å be dem teste seg ved milde symptomer. Vi setter opp et ekstra teststed på søndag, og går ut med oppfordring om å være årvåkne for å teste seg. Det gjør vi sammen med Lørenskog og Lillestrøm kommune, sier han.

Grøtte opplyser at de vil følge nøye med på smittetallene de neste dagene.

- Vi følger situasjonen kontinuerlig fra kriseledelsen, og i tråd med helsemyndighetene setter vi inn de tiltakene vi mener er riktig, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer