Skjenkeregler

Strammer inn igjen

Regjeringen lytter til FHIs anbefaling. Skjenkestopp endres fra klokka 24 til 22.

ÅPNING: Det åpnes opp for barn og unge, men det er fortsatt en dugnad, sier Erna Solberg til Dagbladet. Video: Ivan Larsson / Frode Andresen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen strammer inn på skjenkereglene, og innfører full skjenkestopp fra klokka 22. Dette har tidligere vært klokka 24.

- Vi vet fortsatt at kombinasjonen av uteliv og alkohol bidrar til lettere smittespredning. Samtidig er vi fortsatt i en posisjon med litt økende smitte, noe som kunne tilsi at vi ikke skulle gjøre noen lettelser. Men når vi gjør noen lettelser for noen grupper, må vi ta ned andre mulige smittekilder, sier Erna Solberg på spørsmål fra Dagbladet.

Hun legger til:

- Dette er risikoområder alt sammen. Selv om vi åpnet for én risiko for et par uker siden, er det ikke gitt at vi fortsetter med den samme risikoen når vi åpner for noe annet.

FHI-anbefaling

Statsministeren lytter dermed både til FHIs og Helsedirektoratets anbefaling. Helsedirektoratet skriver i sine anbefalinger i dag at de støtter FHIs faglige vurdering, og at de er enige i at det er for tidlig å lempe på de nasjonale skjenkebestemmelsene.

- Helsedirektoratet støtter FHIs anbefaling om at skjenkestopp endres fra klokka 24 til 22, heter det.

Bakgrunnen for denne anbefalingen begrunnes med at etter at det nasjonale skjenkeforbudet ble opphevet 22. januar har situasjonen utviklet seg innenlands, med introduksjon/oppdagelse av muterte virus som er mer smittsomme enn de virusstammene som hittil har sirkulert i befolkningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.