Rentesignal:

- Strammer til i september

Det blir som forventet ingen renteendring i denne omgang. Norges Bank lar styringsrenta ligge på null. Imidlertid viser rentebanen at renta mest sannsynlig økes i september.

UENDRET: Norges Bank holder renta uendret på null prosent. Samtidig kommer det tydelige signaler om et rentehopp i september. Foto: Torstein Bøe / NTB
UENDRET: Norges Bank holder renta uendret på null prosent. Samtidig kommer det tydelige signaler om et rentehopp i september. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Norges Bank holder som ventet renta uendret på rekordlave null prosent. Samtidig kommer tydelige signaler om et sannsynlig første rentehopp allerede i september.

Tidligere har Norges Bank anslått at det er 50-50 prosent sannsynlighet for en første renteheving enten i september eller desember.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i september, sier sentralbanksjef Øystein Olsen nå i en pressemelding.

Tatt seg opp

I begrunnelsen etter Norges Banks rentemøte pekes det blant annet på at aktiviteten i norsk økonomi har tatt seg opp etter det kraftige fallet i fjor vår.

- I starten av inneværende år bidro økt smitte og strenge smitteverntiltak til å bremse gjeninnhentingen. Utover våren har tempoet i vaksineringen økt, og myndighetene har startet en gradvis gjenåpning av samfunnet. Arbeidsledigheten har falt, men er fremdeles høy. Det er fortsatt usikkerhet om det videre forløpet for pandemien, men aktiviteten i økonomien ser nå ut til å ta seg markert opp, og noe raskere enn tidligere anslått, heter det i meldingen fra Norges Bank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer