Rentesignal:

- Strammer til i september

Det blir som forventet ingen renteendring i denne omgang. Norges Bank lar styringsrenta ligge på null. Imidlertid viser rentebanen at renta mest sannsynlig økes i september.

UENDRET: Norges Bank holder renta uendret på null prosent. Samtidig kommer det tydelige signaler om et rentehopp i september. Foto: Torstein Bøe / NTB
UENDRET: Norges Bank holder renta uendret på null prosent. Samtidig kommer det tydelige signaler om et rentehopp i september. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Norges Bank holder som ventet renta uendret på rekordlave null prosent. Samtidig kommer tydelige signaler om et sannsynlig første rentehopp allerede i september.

Tidligere har Norges Bank anslått at det er 50-50 prosent sannsynlighet for en første renteheving enten i september eller desember.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i september, sier sentralbanksjef Øystein Olsen nå i en pressemelding.

Tatt seg opp

I begrunnelsen etter Norges Banks rentemøte pekes det blant annet på at aktiviteten i norsk økonomi har tatt seg opp etter det kraftige fallet i fjor vår.

- I starten av inneværende år bidro økt smitte og strenge smitteverntiltak til å bremse gjeninnhentingen. Utover våren har tempoet i vaksineringen økt, og myndighetene har startet en gradvis gjenåpning av samfunnet. Arbeidsledigheten har falt, men er fremdeles høy. Det er fortsatt usikkerhet om det videre forløpet for pandemien, men aktiviteten i økonomien ser nå ut til å ta seg markert opp, og noe raskere enn tidligere anslått, heter det i meldingen fra Norges Bank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.