Vin- og brennevinsbransjen

Streik avverget

NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelforbund (NNN) kom til enighet hos Riksmekleren rett før fristen utløp ved midnatt.

LANG KØ: Lang kø utenfor Vinmonopolet på Grünerløkka en fredag ettermiddag tidligere i høst på grunn av begrensninger på hvor mange kunder som kan være i butikken samtidig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
LANG KØ: Lang kø utenfor Vinmonopolet på Grünerløkka en fredag ettermiddag tidligere i høst på grunn av begrensninger på hvor mange kunder som kan være i butikken samtidig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meklingen mellom NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelforbund (NNN) startet mandag etter at det ble brudd i forhandlingene i begynnelsen av november. Tirsdag hadde partene til midnatt på seg til å bli enige om lønnsoppgjøret hos Riksmekleren.

Rett over klokka 01 natt til onsdag bekrefter informasjonsansvarlig Bente Birkeland i NNN overfor Børsen at partene har kommet til enighet.

Dermed avverges det en streik hvor totalt 177 ansatte i Arcus Norway og Vectura ville blitt tatt ut i streik.

Det ville rammet leveransene til Vinmonopolet, hoteller og serveringssteder.

- Krevende, men fornøyde

- Det har vært en krevende mekling men vi er fornøyd med at vi er kommet i havn, særlig på spørsmålet om arbeidstid, sier forhandlingsleder i NNN Stein Hagala i en e-post til Børsen.

- Vi er tilfredse med å ha kommet fram til en løsning, sier Nikolai A. Westlie, forhandlingsdirektør i NHO Mat og Drikke, i en pressemelding.

Partene ble blant annet enige om et generelt tillegg på  0,50 kroner til alle med virkning fra 1. mai i år og at minstelønnssatsen økes med 5,60 kroner til 189,30 kroner per time fra samme dato. Det ble også klart at ansiennitetstilleggene økes fra 1.11.2020, mens også fagarbeidertillegget økes til 7,50 kroner per time fra samme dato.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.