SAS-streiken:

Streikefast: - Støtter dem fullt ut

Stortingsrepresentant Sofie Marhaug skulle tilbringe sommerferien i Lofoten, men SAS-streiken ville det annerledes. Likevel støtter Rødt-politikeren fullt ut pilotenes streik.

RAMMET AV STREIK: Sofie Marhaug (Rødt) skulle etter planen besøkt familie og venner i Lofoten denne uka, men ble rammet av SAS-streiken. Det tar hun med godt humør. Foto: Privat
RAMMET AV STREIK: Sofie Marhaug (Rødt) skulle etter planen besøkt familie og venner i Lofoten denne uka, men ble rammet av SAS-streiken. Det tar hun med godt humør. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Selv om det er utrolig dritt å ikke få ferie som planlagt, så forstår jeg godt hvorfor pilotene streiker og jeg støtter dem fullt ut, sier Sofie Marhaug til Dagbladet Børsen.

Denne uka skulle hun, tradisjon tro, tilbringe ferien i Lofoten med familie og venner.

Men Marhaug hadde billett på en av de 178 kansellerte SAS-avgangene mandag. Dermed ble Lofot-ferien til Veslatlandsferie for bergenseren.

Det tar hun likevel med stor ro.

- Tross alt bare ferie

- Det er surt selvfølgelig, som for veldig mange andre. Men det er mye surere å miste helt grunnleggende rettigheter i arbeidslivet, sier Marhaug til Børsen.

Hun tror det er mange andre også føler det på samme måten, og viser til flere undersøkelser, blant annet en gjort for TV2, som allerede kort tid etter at streiken brøt ut viste at så mange som 48 prosent svarte at de støtter pilotenes streik.

- Selv hvor surt det er at ferieplanene går i vasken, så er det tross alt bare ferie. Det er demiot ikke greit å ikke kunne få streike for sine rettigheter, sier Marhaug videre.

Marhaug er, i likhet med sine partikollegaer i Rødt, ikke i tvil om hvor sympatien ligger i streiken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer