SAS-streiken:

Streiken kan gjenoppstå: - Stort sjokk

Selv om SAS og pilotforeningene kom til enighet natt til tirsdag, finnes det ingen garantier for at avtalen blir gjeldende. I verste fall kan streiken gjenoppstå.

OVER? Selv om SAS-streiken er avsluttet, kan partene fort havne i konflikt igjen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
OVER? Selv om SAS-streiken er avsluttet, kan partene fort havne i konflikt igjen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

STOCKHOLM/OSLO (Børsen): Klokka var 03.22 natt til tirsdag.

Etter to uker i konflikt og seks døgn på rad med intense forhandlinger i Stockholm, kom endelig beskjeden mange streikende piloter, kriserammede flysjefer og tusenvis av Syden-turister hadde ventet på:

SAS-streiken er over.

Eller?

Mange hadde nok i det minste et håp om at alt var så enkelt.

For selv om SAS og selskapets piloter har kommet til enighet, er avtalen på ingen måte en garanti for at konflikten er over.

Det ligger nemlig fortsatt flere potensielle store hinder i veien.

På den ene siden må SAS få godkjennelse fra en amerikansk domstol, hvor selskapet har igangsatt en konkursbeskyttelsesprosess. På den andre siden skal medlemmene av fire ulike pilotforeninger stemme over avtalen under uravstemninger.

- Et sjokk

Lederne av de to norske pilotforeningene kan på ingen som helst måte garantere at avtalen godkjennes av medlemmene.

- Det kan jeg absolutt ikke garantere. Medlemmene har sett et foreløpig utkast og det ble mottatt som et ganske stort negativt sjokk, sier Jan Levi Skogvang, leder for SAS-pilotene i Parat, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer