Streiker kan gi julekaos

Streik kan påvirke juletrafikken for hundretusener i Storbritannia.

JULEKAOS: Det kan bli kaotisk på flyplasser i Storbritannia i dag når flere enn tusen grensevakter går ut i streik. Foto: Marcin Nowak / Shutterstock / NTB
JULEKAOS: Det kan bli kaotisk på flyplasser i Storbritannia i dag når flere enn tusen grensevakter går ut i streik. Foto: Marcin Nowak / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I år er det nesten så streiker har fungert som en adventskalender i Storbritannia. Nesten hver eneste dag har en ny yrkesgruppe gått ut i streik.

I dag går flere enn tusen grensevakter ut i streik, noe som vil påvirke passkontrollene på flyplassene Heathrow, Gatwick, Birmingham, Cardiff, Manchester og Glasgow, så vel som havna Newhaven, skriver Sky News.

Streiken vil vare fram til og med 2. juledag, før de kjører på med en ny streikerunde fra 28. desember.

Avganger fra Norge

Over 10 000 fly skal etter planen lande på flyplassene under streiken, og over 250 000 passasjerer som ankommer fredag har blitt advart om at de må forvente forsinkelser.

Også fly fra Norge kan bli påvirket. Fredag har 10 av avgangene fra Gardermoen en av de to streikerammede flyplassene i London som destinasjon.

I tillegg skulle det gått ett fly fra Gardermoen til Manchester fredag morgen, men den avgangen er innstilt.

- De er desperate

Paul Charles, administrerende direktør i reiserådgivningsselskapet The PC Agency, sier at mange passasjer «sannsynligvis vil møte lenger køer og forsinkelser i løpet av høytida», ifølge BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer