Hemato Eiendom AS:

Strid med Princess-arving: Konkurs

En ulovlig tennisbane ble spikeren i kista for entreprenøren.

STRID: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Så ble det blant annet bygget en ulovlig tennisbane som utbyggeren måtte erstatte tapet for. Nå har samme utbygger gått konkurs. Foto: Google Maps
STRID: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Så ble det blant annet bygget en ulovlig tennisbane som utbyggeren måtte erstatte tapet for. Nå har samme utbygger gått konkurs. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

I mars ble Princess-arving Hanne Madsen (51) tilkjent millionerstatning i Agder lagmannsrett. Årsaken var oppføringen av en ulovlig tennisbane i strandsonen på 51-åringens private eiendom på Hesnes i Grimstad.

Madsen, som er styreleder i Princess-kjeden, har hele veien ment at hun aldri ble informert om at arbeidet var ulovlig.

Hun gikk derfor til søksmål mot entreprenøren Hemato Eiendom AS med krav om erstatning for tapene hun ble påført. Tennisbanen måtte som kjent rives.

- Leit

I mars vant Princess-arvingen fram med kravet og ble tilkjent en erstatning på 1 090 000 kroner. Hemato Eiendom svarte med å anke dommen fra lagmannsretten, men denne ble forkastet av Høyesterett i sommer.

Dermed måtte Hemato Eiendom belage seg på å punge ut. I kjølvannet av tennisbanestriden har selskapet imidlertid gått konkurs. Det kommer fram i en kunngjøring fra Brønnøysundregistrene. Torsdag denne uka ble det åpnet konkurs i boet til Hemato Eiendom ved Agder tingrett.

- Det er naturligvis leit. Vi har drevet dette firmaet i 25 år, og bygget oss opp stein for stein. Nå har vi imidlertid hatt en styrt avvikling over tid, sier styreleder og daglig leder i det nå avviklede selskapet, Bengt Gunnar Michaelsen, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer