Hemato Eiendom AS:

Strid med Princess-arving: Konkurs

En ulovlig tennisbane ble spikeren i kista for entreprenøren.

STRID: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Så ble det blant annet bygget en ulovlig tennisbane som utbyggeren måtte erstatte tapet for. Nå har samme utbygger gått konkurs. Foto: Google Maps
STRID: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Så ble det blant annet bygget en ulovlig tennisbane som utbyggeren måtte erstatte tapet for. Nå har samme utbygger gått konkurs. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

I mars ble Princess-arving Hanne Madsen (51) tilkjent millionerstatning i Agder lagmannsrett. Årsaken var oppføringen av en ulovlig tennisbane i strandsonen på 51-åringens private eiendom på Hesnes i Grimstad.

Madsen, som er styreleder i Princess-kjeden, har hele veien ment at hun aldri ble informert om at arbeidet var ulovlig.

Hun gikk derfor til søksmål mot entreprenøren Hemato Eiendom AS med krav om erstatning for tapene hun ble påført. Tennisbanen måtte som kjent rives.

- Leit

I mars vant Princess-arvingen fram med kravet og ble tilkjent en erstatning på 1 090 000 kroner. Hemato Eiendom svarte med å anke dommen fra lagmannsretten, men denne ble forkastet av Høyesterett i sommer.

Dermed måtte Hemato Eiendom belage seg på å punge ut. I kjølvannet av tennisbanestriden har selskapet imidlertid gått konkurs. Det kommer fram i en kunngjøring fra Brønnøysundregistrene. Torsdag denne uka ble det åpnet konkurs i boet til Hemato Eiendom ved Agder tingrett.

- Det er naturligvis leit. Vi har drevet dette firmaet i 25 år, og bygget oss opp stein for stein. Nå har vi imidlertid hatt en styrt avvikling over tid, sier styreleder og daglig leder i det nå avviklede selskapet, Bengt Gunnar Michaelsen, til Børsen.

- Ikke kapasitet

Hemato Eiendom har meldt oppbud med en udekket gjeld på 2,7 millioner, skriver Agderposten, som først omtalte saken.

- Hvor utslagsgivende var dommen for at selskapet gikk konkurs?

- Vi har gått i underskudd de siste to åra, som følge av flere årsaker. Dette ble likevel spikeren i kista. Rettssaken, og alt det kostet oss av advokatutgifter, og ikke minst erstatningen, gjorde at det ble for mye kapital til å bære.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg og min sønn fant ut at vi ikke hadde kapasitet eller overskudd til å løfte selskapet igjen, fortsetter Michalsen, som altså eide firmaet sammen med sin sønn.

Lover å rette opp

Michalsen ønsker ikke å oppgi hvor mange kreditorer det dreier seg om, eller hvorvidt Princess-arvingen er en av dem. Han framholder imidlertid at kravene skal innfris.

- Ingen skal komme dårlig ut av dette, og det er ikke mange kreditorer. Det blir et enkelt oppgjør, sier Michalsen, som har en rekke andre roller i næringslivet.

Han opplyser videre at selskapet har sysselsatt mellom 15-20 ansatte, men at samtlige sluttet for rundt et år siden.

- Det viktigste for oss har vært å ivareta dem, og vi har bidratt etter beste evne med å hjelpe dem videre. Nå er samtlige i andre jobber.

Børsen har vært i kontakt med oppnevnt bobestyrer, advokat Pål Christensen, for ytterligere kommentarer til konkursen. Han oppgir at det er for tidlig å uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer