Arbeiderpartiet:

Strid om Ap-hytte: - Et sjokk

Maridalens Venner er skuffet over at Arbeiderpartiet skal selge hytta til Martin Tranmæl. Arbeiderpartiet sier derimot at de ikke har tatt noen endelig avgjørelse.

HYTTEKRANGEL: Hytta ligger lokalisert i Maridalen. Tor Erik Schrøder / NTB
HYTTEKRANGEL: Hytta ligger lokalisert i Maridalen. Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Personlig er jeg svært skuffa fordi det forteller meg at ledelsen i Arbeiderpartiet ikke er interessert i sin egen historie engang, en historie som har formet meg sterkt.

Det forteller leder i Maridalens Venner, Tor Øystein Olsen, til Børsen.

- Det kom som et sjokk da jeg forsto de skulle selge.

Arbeiderpartiet sier derimot at de ikke har tatt noen endelig avgjørelse om hvorvidt de planlegger å selge hytta, og alternativt hvordan det vil gjøres.

Det var Avisa Oslo som omtalte saken først.

Har aldri eid hytta

Hytta det er snakk om er hytta til Martin Tranmæl. Hytta fikk han i 70-årsgave fra Arbeiderpartiet, LO og Arbeiderbladet, nå Dagsavisen i 1953.

Men istedenfor å eie denne hytta selv, opprettet Tranmæl en stiftelse som skulle eie hytta. Styret i denne stiftelsen besto av formannen i Arbeiderpartiet, LO og redaktøren i Arbeiderbladet.

- Selv om stiftelsen ikke er registrert i Brønnøysund, og ikke i Lotteri- og stiftelsestilsynet, så er det stiftelsen som eier hytta, forteller Olsen.

Derfor mener Olsen Arbeiderpartiet ikke har lov til å selge hytta. Rett og slett fordi de aldri har eid den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer