Flykrisa:

Striden fortsetter: - Tidenes krise

106 flyteknikere er nå i streik. Fredag kommer 39 ny til. Løsningen er ikke i sikte.

STREIK: Fredag vil til sammen 145 flyteknikere streike. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
STREIK: Fredag vil til sammen 145 flyteknikere streike. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyplasser over hele Europa melder om passasjerkaos grunnet bemanningskrise. Samtidig startet flyteknikernes streik lørdag morgen. 31 la da ned jobben, og fikk følge av 75 kolleger mandag morgen. De er tilknyttet SAS, Norwegian og Widerøe.

Mandag kveld melder Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) at de vil ta ut nye 39 flyteknikere i streik fredag. Det bekrefter leder for NFO, Jan Skogseth, til TV 2.

- Minstelønnen er på 451 447. Vi krever en minstelønnsøkning på et minstelønnsnivå med en elektriker. Vi synes ikke dette er urimelig, sier han til kanalen.

Børsen har forsøkt å få ham i tale hele mandagen, uten hell.

Det er tydelig stor avstand mellom NFO og arbeidsgiverforeningen NHO Luftfart. NFO krever 60 kroner mer i timen, en anslått lønnsvekst på 17-18 prosent. Administrerende direktør i NHO, Torbjørn Lothe, anslo at flyteknikernes krav ville tilsvare 117 000 kroner ekstra i året.

Gjennomsnittslønna ligger på 783 000 kroner inkludert tillegg, ifølge Lothe. Flyteknikerne krever altså en årslønn på rundt 90 000 kroner. Det gjorde Lothe klart at var «helt ekstreme krav».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer