Strippe-anklager: - Som et dyr

Spanske myndigheter har startet etterforskning av rekrutteringsbyrået etter en intervjuprosess som skal ha vært «ubehagelig fra første stund».

STRIPPING: De som ville bli flyvertinne i Kuwait Airlines, skal ha blitt inspisert fra topp til bunn, bare i undertøyet. Foto: Nicolas Economou / Nurphoto / Shutterstock / NTB
STRIPPING: De som ville bli flyvertinne i Kuwait Airlines, skal ha blitt inspisert fra topp til bunn, bare i undertøyet. Foto: Nicolas Economou / Nurphoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner som ønsket å bli flyvertinne i Kuwait Airways, forteller om en intervjuprosess ganske langt utenom det vanlige.

Flere skal nemlig ha blitt beordret til å ta av seg til undertøyet, slik at rekruttererne kunne inspisere kroppene deres.

- Som et dyr

Det skriver den spanske avisa El Diario, ifølge Business Insider.

- Jeg følte meg som et dyr i dyrehagen, sier Mariana (23), en søker av den aktuelle jobben, til den spanske avisa.

Hun skal ha blitt bedt om ta av seg klærne - slik at det som gjensto var skjørt, BH og strømpebukser - mens en kvinnelig rekrutterer skrev kommentarer i ei notisblokk.

Intervjuprosessen skal ha vært «ubehagelig fra første stund» og funnet sted på et hotell i Madrid i november.

Meccti skal ha organisert det hele. På deres nettsider omtaler de seg som et verdensledende rekrutteringsbyrå for kabinansatte.

- Kom ut gråtende

Flere forteller avisa om hvordan de opplevde å søke flyvertinne-stillingen.

Etter kroppsinspeksjonen skal flere ha fått spørsmål om de var villige til å gå ned i vekt, mens andre ble spurt om de kunne tenkt seg å «spise mer».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.