Strippe-anklager: - Som et dyr

Spanske myndigheter har startet etterforskning av rekrutteringsbyrået etter en intervjuprosess som skal ha vært «ubehagelig fra første stund».

STRIPPING: De som ville bli flyvertinne i Kuwait Airlines, skal ha blitt inspisert fra topp til bunn, bare i undertøyet. Foto: Nicolas Economou / Nurphoto / Shutterstock / NTB
STRIPPING: De som ville bli flyvertinne i Kuwait Airlines, skal ha blitt inspisert fra topp til bunn, bare i undertøyet. Foto: Nicolas Economou / Nurphoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner som ønsket å bli flyvertinne i Kuwait Airways, forteller om en intervjuprosess ganske langt utenom det vanlige.

Flere skal nemlig ha blitt beordret til å ta av seg til undertøyet, slik at rekruttererne kunne inspisere kroppene deres.

- Som et dyr

Det skriver den spanske avisa El Diario, ifølge Business Insider.

- Jeg følte meg som et dyr i dyrehagen, sier Mariana (23), en søker av den aktuelle jobben, til den spanske avisa.

Hun skal ha blitt bedt om ta av seg klærne - slik at det som gjensto var skjørt, BH og strømpebukser - mens en kvinnelig rekrutterer skrev kommentarer i ei notisblokk.

Intervjuprosessen skal ha vært «ubehagelig fra første stund» og funnet sted på et hotell i Madrid i november.

Meccti skal ha organisert det hele. På deres nettsider omtaler de seg som et verdensledende rekrutteringsbyrå for kabinansatte.

- Kom ut gråtende

Flere forteller avisa om hvordan de opplevde å søke flyvertinne-stillingen.

Etter kroppsinspeksjonen skal flere ha fått spørsmål om de var villige til å gå ned i vekt, mens andre ble spurt om de kunne tenkt seg å «spise mer».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer