Strippe-anklager: - Som et dyr

Spanske myndigheter har startet etterforskning av rekrutteringsbyrået etter en intervjuprosess som skal ha vært «ubehagelig fra første stund».

STRIPPING: De som ville bli flyvertinne i Kuwait Airlines, skal ha blitt inspisert fra topp til bunn, bare i undertøyet. Foto: Nicolas Economou / Nurphoto / Shutterstock / NTB
STRIPPING: De som ville bli flyvertinne i Kuwait Airlines, skal ha blitt inspisert fra topp til bunn, bare i undertøyet. Foto: Nicolas Economou / Nurphoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner som ønsket å bli flyvertinne i Kuwait Airways, forteller om en intervjuprosess ganske langt utenom det vanlige.

Flere skal nemlig ha blitt beordret til å ta av seg til undertøyet, slik at rekruttererne kunne inspisere kroppene deres.

- Som et dyr

Det skriver den spanske avisa El Diario, ifølge Business Insider.

- Jeg følte meg som et dyr i dyrehagen, sier Mariana (23), en søker av den aktuelle jobben, til den spanske avisa.

Hun skal ha blitt bedt om ta av seg klærne - slik at det som gjensto var skjørt, BH og strømpebukser - mens en kvinnelig rekrutterer skrev kommentarer i ei notisblokk.

Intervjuprosessen skal ha vært «ubehagelig fra første stund» og funnet sted på et hotell i Madrid i november.

Meccti skal ha organisert det hele. På deres nettsider omtaler de seg som et verdensledende rekrutteringsbyrå for kabinansatte.

- Kom ut gråtende

Flere forteller avisa om hvordan de opplevde å søke flyvertinne-stillingen.

Etter kroppsinspeksjonen skal flere ha fått spørsmål om de var villige til å gå ned i vekt, mens andre ble spurt om de kunne tenkt seg å «spise mer».

Flere med briller, tannregulering, tydelige arr eller føflekker - eller de som ble ansett som overvektige - skal ha fått avslag. En kandidat fikk ikke jobben fordi de «ikke likte huden eller smilet hennes».

Den 23-årige rumenske flyvertinnen Bianca sier til El Diario at hun «freaket ut» og at det hele var vanskelig å forstå.

- Den første jenta som gikk inn, kom ut gråtende, sier hun.

Da det var hennes tur, ble hun også bedt om å ta av seg klærne. Den kvinnelige rekruttereren ba henne trekke opp kjolen, ifølge 23-åringen.

- Jeg trakk den litt opp, til rett under kneet, så dro hun den opp til trusa. Kjolen min hadde glidelås nedover ryggen og hun ba meg trekke den ned til midjen, så jeg sto der i bare BH-en, påstår Bianca.

Hun skal deretter ha blitt fortalt at de lette etter arr, fødselsmerker og tatoveringer.

Etterforskes

Meccti skriver i stillingsannonsen på Instagram at søkerne blant annet må være minimum 160 cm høye, ha vekt og høyde «i proporsjon» - og ha et «enestående totalinntrykk».

Det var bare tre av 60 søkere som var menn, men de fikk umiddelbart avslag da selskapet bare ansetter kuwaitiske menn, ifølge Business Insider, som skriver at spanske myndigheter nå har åpnet etterforskning av Mecctis angivelige ansettelsesmetoder.

Verken Kuwait Air eller Meccti har besvart Business Insiders henvendelser foreløpig.

Aviation24 skriver at El Diario har prøvd å kontakte begge selskaper via e-post, sosiale medier og på telefon, uten å få svar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer