Strøm av søknader om avdragsfrihet

Coronakrisa påvirker Nordea på flere fronter. Kundene strømmer til med søknader om avdragsfrihet. Og usikkerheten øker.

VARE LENGE: Pandemien har utviklet seg til en samfunnskrise og økonomisk krise som vil få alvorlige økonomiske følger og kan føre til strukturelle endringer i samfunnet på lang sikt, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen i Nordea. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
VARE LENGE: Pandemien har utviklet seg til en samfunnskrise og økonomisk krise som vil få alvorlige økonomiske følger og kan føre til strukturelle endringer i samfunnet på lang sikt, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen i Nordea. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordea forteller i kvartalsrapporten sin om stor pågang fra kunder som ønsker perioder med avdragsfrihet på lån. Så langt har det kommet 60 000 søknader.

– I første kvartal 2020 ble vi vitne til det globale utbruddet av covid-19, som berører oss alle. Pandemien har utviklet seg til en samfunnskrise og økonomisk krise som vil få alvorlige økonomiske følger og kan føre til strukturelle endringer i samfunnet på lang sikt, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen.

Bare i mars fikk banken forespørsler om kreditt tilsvarende mer enn 13 milliarder euro fra bedriftskundene.

Banken melder om utfordrende markedsforhold, men konsernsjefen er fornøyd med kvartalsresultatet og følger planen om å nå de økonomiske målene.

Driftsresultatet i årets første kvartal var 599 millioner euro, mot 621 millioner euro i samme kvartal i fjor. Omsetningen var 2 milliarder euro, ned fra 2,1 milliarder euro

Banken måtte notere seg 154 millioner euro som tap på lån i første kvartal, og av dette var 120 millioner euro en ekstra avsetning etter en vurdering fra ledelsen om å ta høyde for en sannsynlig snarlig økning i nettopp slike tap. Ifølge E24 var det ventet at banken skulle ha et tap på 351 millioner euro på lån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer