Strømgigant tar grep etter slakt

Fjordkraft-sjefen snakker ut etter stormen.

KOSTBART: De høye strømprisene har vært en hodepine for mange det siste året. Nå varsler Fjordkraft flere endringer. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KOSTBART: De høye strømprisene har vært en hodepine for mange det siste året. Nå varsler Fjordkraft flere endringer. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Det har blåst friskt rundt strømleverandøren Fjordkraft det siste året. Da Magnar Øyhovden overtok lederrollen for selskapet i fjor høst, måtte han blant annet takle et omdømme i fritt fall, negative medieoppslag, kundeflukt og stupende markedsverdi.

Nå tar toppsjefen bladet fra munnen i et større intervju med Bergensavisen.

- Vi måtte bare tåle det. Vi, som er den største strømaktøren, måtte stå i front og ta «blamen», sier Øyhovden til BA.

- Uforståelig

Øyhovden erkjenner at selskapets strømavtale-utvalg har vært for kaotisk.

Nå opplyser han overfor avisa at de har gjort flere endringer. Blant annet har Fjordkraft besluttet å avvikle dørsalg, noe som ble kjent tidligere i år. Videre har man besluttet å halvere antall strømavtaler.

- Jeg har full respekt for at strømavtalene kan ha virket uforståelige for folk. Det har vært altfor mange avtaler, og for vanskelige fakturaer å lese. Det er lett å forstå at kunder ofte ikke har hatt forutsetninger for å vite hva som er det smarteste for dem, sier han.

Videre endringer er stans i salget av såkalte variabelavtaler. Disse skal ha skapt vesentlig hodebry for kundene og har fått kritikk for å bidra til uvanlig høye strømregninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer