Strømgigant tar grep etter slakt

Fjordkraft-sjefen snakker ut etter stormen.

KOSTBART: De høye strømprisene har vært en hodepine for mange det siste året. Nå varsler Fjordkraft flere endringer. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KOSTBART: De høye strømprisene har vært en hodepine for mange det siste året. Nå varsler Fjordkraft flere endringer. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Det har blåst friskt rundt strømleverandøren Fjordkraft det siste året. Da Magnar Øyhovden overtok lederrollen for selskapet i fjor høst, måtte han blant annet takle et omdømme i fritt fall, negative medieoppslag, kundeflukt og stupende markedsverdi.

Nå tar toppsjefen bladet fra munnen i et større intervju med Bergensavisen.

- Vi måtte bare tåle det. Vi, som er den største strømaktøren, måtte stå i front og ta «blamen», sier Øyhovden til BA.

- Uforståelig

Øyhovden erkjenner at selskapets strømavtale-utvalg har vært for kaotisk.

Nå opplyser han overfor avisa at de har gjort flere endringer. Blant annet har Fjordkraft besluttet å avvikle dørsalg, noe som ble kjent tidligere i år. Videre har man besluttet å halvere antall strømavtaler.

- Jeg har full respekt for at strømavtalene kan ha virket uforståelige for folk. Det har vært altfor mange avtaler, og for vanskelige fakturaer å lese. Det er lett å forstå at kunder ofte ikke har hatt forutsetninger for å vite hva som er det smarteste for dem, sier han.

Videre endringer er stans i salget av såkalte variabelavtaler. Disse skal ha skapt vesentlig hodebry for kundene og har fått kritikk for å bidra til uvanlig høye strømregninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.