Elektrifisering

Strømgrep uten sluttpris: - Uansvarlig

Energiministeren har ikke regnet på hvor mye strømregningene øker ved en elektrifisering av sokkelen med dagens prisnivå. Uansvarlig, sier Frp-politiker.

VET IKKE: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier han ikke har regnet på hvor mye elektrifiseringen av sokkelen vil ha å si for strømregningene i dagens marked. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VET IKKE: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier han ikke har regnet på hvor mye elektrifiseringen av sokkelen vil ha å si for strømregningene i dagens marked. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiets energipolitiker Marius Arion Nilsen har stilt olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) et skriftlig spørsmål om saken. Han viser til at en beregning i 2020 sa at strømregningen til en gjennomsnittlig husholdning vil øke med opp mot 1200 kroner i året på grunn av elektrifisering av sokkelen.

- Det er ikke gjort liknende beregninger siden NVE så på dette i 2020. Det er videre usikkert hvordan nye beregninger med forutsetningene som legges til grunn i spørsmålet vil slå ut, skriver Aasland i sitt svar.

Beregningen fra NVE viste at strømregningene til en snitthusholdning i Sør-Norge ville øke med mellom 106 og 224 kroner, mens det for Nord-Norge ville kunne øke med mellom 575 og 1197 kroner.

Nilsen har i sitt spørsmål tatt utgangspunkt i årets august-priser i det sørlige Norge og et forbruk på 20 000 kWt i året. Frp-politikeren frykter at strømregningen vil skyte i været hvis elektrifiseringen av sokkelen gjennomføres.

- Mangedobling

- Ministeren svarer at regjeringen ikke har regnet på det, men like fullt planlegger regjeringen å elektrifisere så fort som råd, uten å utsette noe, sier Nilsen til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer