Strømkrisa: Kan få «tragiske konsekvenser»

I Trøndelag slipper bedrifter å bekymre seg for å ha skyhøye strømregninger - med unntak av i Røros.

OPPGITT: Daglig leder i Røros Bryggeri, Robert Holm, er oppgitt over den store forskjellen i strømprisene, som han mener er konkurransvridende. Foto: Privat
OPPGITT: Daglig leder i Røros Bryggeri, Robert Holm, er oppgitt over den store forskjellen i strømprisene, som han mener er konkurransvridende. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Vi har prestert bra i markedet så langt i år, og har en liten salgsøkning i 2022 sammenliknet med 2021, men det hjelper ikke det. Det dekker ikke opp for de økte kostnadene, sier daglig leder, Robert Holm, ved Røros Bryggeri.

Bryggeriet han er sjef for holder, som navnet ganske riktig indikerer, til på Røros, og det var egentlig gode tider. Salgstallene er på vei opp og de har investert i produksjonslogistikk og smarte løsninger.

Eneste med dyr strøm

En del av regnestykket var så definitivt ikke de skyhøye strømprisene i Sør-Norge. Det som er litt ekstra spesielt for Røros er at det er den eneste kommunen i Trøndelag fylke som ligger ligger i en av de dyre strømsonene.

Så når hele resten av Trøndelag fredag hadde en snittpris på strømmen på 19 øre per kWh, var prisen på Røros 2,75 kroner per kWh.

- Det er konkurransevridende. Jeg vil ikke klage på egne vegne fordi vi er den eneste kommunen i Trøndelag som har dyr strøm. Denne kampen er for alle. Det er like jævlig å ha bryggeri i Oslo, Arendal eller Kristiansand, for de bryggeriene har like høye, og i enkelte deler av landet høyere, strømutgifter, fastslår Holm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.